Pularia më e madhe e Khersonit kthehet në ‘morg zogjsh’

Pularia më e madhe e Khersonit kthehet në ‘morg zogjsh’

15:00 04/03/2022

Sulmi i Rusisë mbi Ukrainën ka shkaktuar ndalimin e shumë veprimtarive prodhuese. Kherson, qyteti i cili u përball me bombardime dhe shkatërrim të madh, është një nga furnizuesit më të mëdhenj të Europës me pula.

Ushqyerja dhe therja e zogjve ka ndaluar prej luftës dhe shumë prej pulave po ngordhin. Një punonjëse e qeverisë lokale tha për “Financial Times” se: ‘Kherson ka mungesa ushqimore dhe një pulari gjigande që po shndërrohet në një morg zogjsh”.

Shqetësimi kryesor është se tre milionë zogj të ngordhur do të sillnin një problem madhor higjiene./tvklan.al

Të ngjashme