Qerimaj i nënti në Olimpiadë


Qerimaj i nënti në Olimpiadë

11:28 31/07/2021

Smajlaj renditet në vendin e 18 në kërcim së gjati

Erkand Qerimaj u rendit i nënti në Olimpiadën e Tokios. Peshëngritësi shqiptar garoi në baterinë B për peshën deri 81 kilogramë dhe ngriti 338 kilogramë në total.

Në shkëputje kaloi me sukses 3 prova, ndërsa në stilin e shtytjes vetëm 1. Kjo renditje e Erkand Qerimajt është më e mirë se ajo Pekin 2008 ku u klasifikua i 13.

Nuk arriti të përfshihej në finalen e kërcimit së gjati Izmir Smajlaj. Kërcimi më i mirë ishte i dyti, 7 metra e 86 centimetra, larg pritshmërive që kishte sportisti.

Në finale shkuan edhe sportistë të cilët kërcyen 7 metra e 96 centimetra. Në Rio 2016 ishte i 21-ti.

Tv Klan


Të ngjashme