Rama: Fermerët dhe blegtorët do të vijojnë punën normalisht

Rama: Fermerët dhe blegtorët do të vijojnë punën normalisht

17:03 01/04/2020

Kryeministri Edi Rama në një shëmim të lënë në Facebook, shprehet se puna në sektorin e blegtorisë dhe bujqësisë vijon normalisht.

Rama shkruan se krahasuar me një vit më parë, janë vërejtur  rrije e eksportit për këto prodhime, pavarësisht situatës së vështirë të krijuar nga koronavirusi.

“Shifra zyrtare dhe fakte nga puna në fshat

Edhe pse në një situatë të jashtëzakonshme aktiviteti në sektorin bujqësor vijon, madje sipas të dhënave zyrtare nga Drejtoria e Doganave, vetëm gjatë muajit mars 2020 kemi 18% më shumë eksporte të prodhimeve bujqësore krahasuar me marsin 2019.

Edhe tre muajt e parë të këtij viti janë me rritje krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të shkuar.

Askush nuk e parashikon dot se sa do të zgjasë lufta. Deri tani, falë punës së admirueshme në fshat, ku edhe rreziku është i ulët dhe lejeve të punës për zinxhirin e aktivitetit prodhues, grumbullues e shpërndarës, konstatojmë me gëzim se qëndrueshmërinë e sektorit në tërësi – ndonëse ka një çekuilibrim të tregut për disa produkte të caktuara që mbetet një problem i krijuar nga lufta.

Fermerët dhe blegtorët do të vijojnë punën normalisht, duke iu përshtatur me vetëdije e këmbëngulje, masat individuale mbrojtëse ndaj armikut”. /tvklan.al

Të ngjashme

Grupi

Kallezo