Rama: Kemi një vit nëpër gjykata për një pallat pa leje në një zonë turistike, nuk po arrijmë dot ekzekutimin e vendimit


Rama: Kemi një vit nëpër gjykata për një pallat pa leje në një zonë turistike, nuk po arrijmë dot ekzekutimin e vendimit

10:13 01/10/2022

Operacioni për konfiskimin e ndërtimeve dhe metrave katrorë pa leje do të shkojë deri në fund. Kështu u shpreh këtë të shtunë kryeministri Edi Rama. Kreu i qeverisë paralajmëroi të gjithë ndërtuesit që të mos ndërtojnë metra katrorë jashtë lejes pasi do t’u kushtojë shtrenjtë.

Sipas tij, në një zonë turistike është një pallat i tërë pa leje që qeveria prej një viti po përballet në gjykatë, por nuk po ekzekutohet vendimi.  

“Kam marrë përsipër së bashku me këtë qeveri këtë operacion që do të shkojë deri në fund. E kuptoj fare mirë që njerëzit nuk kanë besim ose që një pjesë shumë e madhe njerëzish mendojnë që këta janë të gjithë njësoj. Këta të gjithë e kanë mendjen tek leku etj. Ka një problem me lekun për mua, duhet të përkulem për ta marrë dhe unë nuk përkulem. Dakord! Kështu që çështja është shumë e thjeshtë. Kemi marrë një vendim tani për të kapërcyer gjithë këtë barrierë turpi që na kanë vendosur prokuroritë dhe gjykatat e rretheve gjyqësore. Është një pallat i tërë pa leje në një zonë turistike. Ka një vit që jemi bam e bum nëpër gjykata. Nuk po arrijmë dot të ekzekutojmë vendimin. Prandaj Ka ardhur momenti për t’i dhënë një mesazh të qartë parelinjve që ndërtojnë që çdo metër katror që do të ndërtoni jashtë lejes do t’i kushtojë aq shtrenjtë saqë do të jetë marrëzi t’i hyni më kësaj aventure. E kuptoni tani që vendimi i qeverisë nuk ka pasur dhe nuk ka asnjë lidhje me ndonjë lidhje të ndonjë procesi gjyqësor apo penal për ata që shkelin lejet e ndërtimit dhe që sipas ligjit duhet të ndiqen edhe penalisht. Penalisht në këtë botë dhe në këtë vend nuk i ndjek qeveria. I ndjek drejtësia. Lufta jonë për drejtësinë është titanike për ta pastruar këtë llum që është llumi i llumit nga ku gjeneron pastaj i gjithë llumi që ne ndeshim përditë gjatë rrugës së përbashkët”, tha Rama./tvklan.al  
Të ngjashme