Reforma në Drejtësi, Kukan-Fleckenstein: Mbështesim rolin monitorues ndërkombëtarReforma në Drejtësi, Kukan-Fleckenstein: Mbështesim rolin monitorues ndërkombëtar

12:55 16/07/2016

Në një deklaratë të përbashkët, eurodeputetet Kukan dhe Fleckenstein, inkurajojnë politikanët shqiptare për të gjetur një zgjidhje të besueshme për reformën në drejtësi.

Deklarata e përbashkët e Eduard Kukan dhe Knut Fleckenstein, anëtarë të Parlamentit Evropian, për reformën e drejtësisë në Shqipëri, u postua sot në rrjetin social Twitter të Eduard Kukan.

Në deklaratë thuhet se “

Ne po ndjekim zhvillimet e fundit rreth reformës së drejtësisë në Shqipëri shumë të ngushtë. Ne kemi mbështetur këtë reformë nga fillimi e saj shumë dhe ne vazhdojmë të mbështesim atë, së bashku duke nxitur partnerët tanë përkatës politike në Shqipëri për të gjetur zgjidhje kompromisi të shëndoshë, duke kërkuar standardet më të larta të mundshme për një reformë tërësore gjyqësor. Na vjen keq që propozim- kompromisi i fundit i bashkësisë ndërkombëtare nuk është pranuar. Megjithatë, ne jemi të bindur ende se zgjidhja është brenda mundësive. Kjo është një detyrë e shtetit shqiptar për të garantuar sundimin e ligjit për qytetarët e saj dhe kjo është përgjegjësi e liderëve politikë në Shqipëri për të miratuar një reformë të besueshme gjyqësore, qe do të garantojë një sistem të pavarur dhe efikas të drejtësisë”.

deklarata

Me tej në deklaratën e përbashkët të dy europarlamentareve thuhet se “

Ne mbështesim rolin e parashikuar për Operacionin Monitorues Ndërkombëtar për të mbikëqyrur të gjithë procesin e verifikimit. Sipas mendimit tonë, kjo nuk do të zvogëlojë pronësinë e autoriteteve shqiptare, e cila është thelbësore. Përfshirja Internationale do të forcojë kredibilitetin e reformës në sytë e publikut shqiptar dhe të bashkësisë ndërkombëtare dhe është në përputhje me rekomandimet e Komisionit të Venecias. Duke pasur parasysh rëndësinë e kësaj reforme për publikun shqiptar, për një të ardhme të begatë të vendit dhe për progresin e Shqipërisë drejt anëtarësimit në BE, ne qëndrojmë së bashku të gatshëm për të ndihmuar partnerët tanë politikë në Shqipëri për të arritur marrëveshjen e nevojshme për miratimin e reformës”.

Ne inkurajojmë fuqimisht liderët politikë në Shqipëri të vazhdojë bisedimet e tyre në frymën e vullnetit të mirë, duke pasur parasysh qëllimin kryesor të kësaj reforme, krijimin e një sistemi të besueshëm, të pavarur dhe efikas të drejtësisë në Shqipëri"

, mbyllin deklaratën dy europarlamentarët, Eduard Kukan dhe Knut Fleckenstein./

tvklan.al

 


Të ngjashme