Rekord i ri i temperaturave më të ulëta në Tokë

Rekord i ri i temperaturave më të ulëta në Tokë

10:19 30/06/2018

Regjistrohet temperatura më e ulët ndonjëherë në Tokë. – 98 gradë Celcius kanë arritur të regjistrojnë shkencëtarët në zemër të Antarktidës gjatë dimrit të errët e të ftohtë polar.

Kjo matje e re kalon rekordin e mëparshëm që ishte regjistruar në 1983 pranë stacionit rus Vostok. Njeriu nuk është në gjendje të thithë ajër kaq të ftohtë për më shumë se dy frymëmarrje pa rrezikuar një hemorragji në mushkëri.

Në atë kohë shkencëtarët rusë që dolën jashtë bazës për të matur temperaturën vishnin disa tuta specifike  dhe maska, që bënin të mundur ngrohjen e ajrit para se të thithej.

Ndërsa sot matjet janë bërë më satelitë, të cilët kanë fluturuar mbi akullnajat ku është arritur të kapet rekordi i ri, pra temperatura më e ulët e regjistruar ndonjëherë në planet.

Klan Plus
Grupi
LAJMET
Të ngjashme


Grupi