Rikthehet projekti i Superligës europiane


Rikthehet projekti i Superligës europiane

07:40 31/07/2021

Një gjykatë në Madrid vendosi në favor të Juves, Realit dhe Barçës në çështjen kundër UEFA

Barcelona, Juventus and Real Madrid janë zotuar se do të vazhdojnë me planin për krijimin e Superligës Evropiane, pasi fituan një betejë të rëndësishme gjyqësore kundër UEFA-s.

Një gjykatë në Madrid vendosi që procedimi disiplinor i institucionit numër një të futbollit europian kundër 12 klubeve themeluese të kompeticionit më të ri duhet që të hiqet, ndërsa rasti tani do të shqyrtohet nga Gjykata Europiane e Drejtësisë në Luksemburg.

Më 18 Prill, 12 klube të njohura të Evropës lajmëruan se kishin rëndë dakord për krijimin e Superligës Europiane, por kompeticioni u shkërmoq vetëm 72 orë më pas.

Kjo sepse pati protesta tifozësh, kundërshti nga UEFA, FIFA dhe kampionatet e shteteve respektive.

Të nënta klubet, United, City, Chelsea, Liverpool, Tottenham, Arsenal, Atletico Madrid, Inter dhe Milan iu gjobitën me 8.5 milionë euro secila nga UEFA dhe 5% të shpërblimit që do të merrnin.

Në një komunikatë të përbashkët, të tria klubet shpallën qëndrimin se do të vazhdojnë të zhvillojnë projektin e Superligës Europiane në mënyrë konstruktive dhe bashkëpunuese.

Sipas tyre, institucioni numër 1 i futbollit europian është në një pozicion monopolistik.

Klan NewsTë ngjashme