Të apasionuarit e ushqimit dhe adhuruesit e kulturës në Tiranë kanë të gjitha arsyet për të qenë të lumtur, pasi ‘Tirana Street Food Festival’ është gati të kthehet në edicionin e tretë.

‘Tirana Street Food Festival’, i planifikuar të zhvillohet nga 15 Nëntori deri në 20 Nëntor, do ta shndërrojë Tiranën në një parajsë gastronomike. Kjo ngjarje e shumëpritur do të shfaqë një sërë ushqimesh të shijshme nga rajone të ndryshme të Shqipërisë, si dhe kuzhinën ndërkombëtare që pasqyron frymën multikulturore të qytetit.

Kryebashkiaku Erion Veliaj fton qytetarët që të bëhen pjesë e kësaj feste të madhe për qytetin.

“Muzikë, festë dhe ushqim: ‘Tirana Street Food Festival 2023’! Në datat  15 deri në 20 Nëntor, te Sheshi “Skënderbej”, bashkohuni me ne për një aventurë kulinare të shumëllojshme nga shitës vendas dhe ndërkombëtarë”, shkruan Veliaj.

Përveç ofertave të shijshme ushqimore, festivali do të ofrojë një platformë për kuzhinierët vendas dhe sipërmarrësit e ushqimit për të shfaqur ekspertizën e tyre të kuzhinës.

Të pranishmit do të kenë mundësinë të ndërveprojnë me shefat e kuzhinës, të mësojnë për përgatitjen e pjatave të ndryshme, madje të marrin pjesë në demonstrime gatimi.

Muzika e drejtpërdrejtë, shfaqjet kulturore dhe instalimet artistike do të ngrohin më tej atmosferën e festivalit, duke krijuar një përvojë të gjallë dhe tërheqëse për të gjithë vizitorët.

Ky event është bërë i mundur nëpërmjet bashkëpunimit të bizneseve vendase dhe të huaj, entuziastëve të kuzhinës dhe mbështetjes së Bashkisë së Tiranës./tvklan.al