Rreziku nga përmbytjet në Fier


Rreziku nga përmbytjet në Fier

23:00 06/10/2019

Shkak bëhet mos-mbyllja e punimeve

Hapja e një korsie e bypassit të Fierit lehtësoi trafikun veçanërisht gjatë sezonit turistik. Por mos-mbyllja e punimeve në këtë aks ka lënë të papërfunduar edhe sistemin e kullimit.

Në prag të dimrit, banorët dhe fermerët kërkojnë ndërhyrje për të shmangur përmbytjet. Vec sipërfaqeve të shumta të tokës po rrezikohen edhe banesat.

Bypasi i Fierit me një gjatësi prej 22 km lidh autostradën Lushnjë-Fier me atë Levan-Tepelenë dhe Levan-Vlorë. Kjo redukton kohën dhe shmang kalimin përmes qytetit të Fierit.

Klan Plus
Të ngjashme