Afro 100 mijë raste me shume se një ditë më parë

Një valë e re e përhapjes së koronavirusit duket se ka përfshirë shumë vende në mbarë botën, ku në 24 orët e fundit u shënuan gati 100 mijë infektime më shumë krahasuar me një ditë më parë.

Në Europë, Britania e Madhe po përjeton situatën më të vështirë pasi infektimet u rritën sërish, duke kapur shifrën e mbi 46 mijë rasteve. Shqetësuese në ishull mbeten edhe fatalitetet, ku së fundmi kanë mbërritur në afro 100 raste.

Një rritje me 7 mijë raste më shumë se një ditë më parë ka shënuar edhe Spanja, e cila në total raportoi për 27 mijë infektime.

Në kontinentin evropian, Rusia mban vendin e tretë për rastet e reja, teksa autoritetet atje bën të ditur se janë identifikuar 23 mijë infektime dhe afro 800 viktima.

Rritje rastet kanë patur edhe në Itali, e cila shënoi më shumë se 3 mijë infektime të reja, nga 2 mijë që raportoi një ditë më parë.

Përtej oqeanit, Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë shënuar gjithashtu një përkeqësim të ndjeshëm të situatës, teksa raportuan për 44 mijë infektime të reja nga 32 mijë që kishin identifikuar 24 orë më parë.

Tv Klan