Rudina – Emisioni 8 Shkurt 2021
Rudina – Emisioni 8 Shkurt 2021

18:31 08/02/2021

Nenkolonele Silvana Lahi, historia e piktores, qe u be ushtarake.

Në pjesën e parë të emisionit do të kemi të ftuar një grua, e cila është nënkolonele, piktore, por mund të themi edhe shkrimtare. Pas diplomimit për pikturë në Akademinë e Arteve në Tiranë, vendoi të ndjeke një tjetër shkollë dhe bëhet fjalë për traditën familjar, pasi babai saj është ish-ushtarak, vendosi të ndjekë Akademinë Ushtarake “Skënderbej”. Në të njëjtën kohë ndoqi edhe universitetin me kohë të pjeshme për gjuhë letërsi dhe sot madje ka publikuar disa botime në poezi dhe proze. E sukseshme në karrerë, por edhe në jetën personale, ajo është e martuar dhe nënë e dy fëmijëve.

Kujdesi ndaj qenusheve, gjate ciklit te tyre menstrual.

Në këtë pjesë të dytë do të kemi të ftuar miq specialë të programit. Do të flasim për kafshët, qenushat dhe mirëmbajtjen e tyre në shtëpi. Ata janë ndër qëniet me të dashura dhe kërkojnë shumë vëmendje, përkushtim dhe sigurisht kujdes. Ne sot do të flasim për qenushet femra, të cilat kalojnë ciklin e tyre të menstruacioneve cdo gjashtë muaj dhe se si duhet të kujdesemi për to dhe për ata që zgjedhin në këto kushte të bëjnë sterilizimin e qenushëve. 

Ja si vendoset pelena mbrojtese per qenushet gjate ciklit menstrual.

Do të flasim për kafshët, qenushat dhe mirëmbajtjen e tyre në shtëpi. Ata janë ndër qëniet me të dashura dhe kërkojnë shumë vëmendje, përkushtim dhe sigurisht kujdes. Ne sot do të flasim për qenushet femra, të cilat kalojnë ciklin e tyre të menstruacioneve cdo gjashtë muaj dhe se si duhet të kujdesemi për to dhe për ata që zgjedhin në këto kushte të bëjnë sterilizimin e qenushëve.

Të ngjashme