Rusia do xhirojë filmin e parë në hapësirëRusia do xhirojë filmin e parë në hapësirë

23:20 14/05/2021

4 aktorë të përzgjedhur do luajnë tek “Sfidë”, nisin trajnimet për fluturimin

Rusia do të dërgojë kastin e aktorëve në Stacionin Hapësinor Ndërkombëtar në Tetor, me ambicien për të bërë filmin e parë me metrazh të gjatë në hapësirë. Filmi e ka titullin “Sfidë” dhe katër aktor do të fillojnë trajnimin për fluturimin. Aty  tregohet  historia e misionit të një kirurge  femër e cila do të  kryejë  një operacion mbi një kozmonaut shumë të sëmurë për t’u kthyer më pas menjëherë në Tokë.

Ekipi i ekipit është planifikuar të fillojë ekspeditën e tyre në 5 Tetor 2021.

Në nëntor 2020, një njoftim i dhëne nga agjencia ruse e hapësirës Roscosmos tha se po kërkonte për “një super hero të vërtetë për të shkuar te yjet …

Drejtori i përgjithshëm i Roscosmos, Dmitry Rogozin, do të jetë bashkë-prodhues i filmit.

Kampi i nisjes  para fluturimit do të dokumentohet nga një prej kanaleve kryesore televizive të Rusisë, Channel One, i cili gjithashtu do të përfshihet në prodhimin e filmit.

Edhe SHBA po planinifikon filmin  e saj në hapësirë pasi aktori Tom Cruise dhe regjisori Doug Liman,  gjithashtu do të udhëtojnë atje në Tetor për një projekt artistik. Lajmet u konfirmuan verën e kaluar që Cruise, do të jetë pjesë e një filmi në hapësirë , i mbështetur nga NASA dhe Elon Musk.

Klan NewsTë ngjashme