Sa shpesh duhet ta pastrojmë zgarën?

Sa shpesh duhet ta pastrojmë zgarën?

13:34 03/09/2019

Kur moti është me diell dhe i ngrohtë, nuk ka asgjë më të mirë se një piknik me miqtë. Merrni me vetë zgarën, llojet e mishrave që dëshironi, apo perimet dhe nisunin në destinacionin që keni planifikuar për të shijuar një ditë ndryshe.

Por, sa herë duhet pastruar zgara si është përdorur? Shumica e njerëzve e pastrojnë shumë rrallë.

Në fakt, duhet të pastroni  çdo herë që e përdorni. Nëse keni një sgarë gazi, mund të rrisni nxehtësinë për të djegur mbeturinat e ushqimit dhe më pas ta fërkoni skarën me një furçë të veçantë. Në rast se keni një skarë tjetër mund të mbushni një lavaman me ujë të ngrohte dhe me detergjent që lani enët ta lini për disa minuta në ujë.

Pasi mbetjet e ushqimit të jetë zbutur, pastrojeni atë me një furçë dhe fshijeni me një peshqir./tvklan.al

Të ngjashme