Puna në monument do të finalizohet pas dy vitesh që përkon me 100 vjetorin e vdekjes së arkitektit Antoni Gaudi

Bazilika e famshme Sagrada Familia e Barcelonës do të përfundojë përfundimisht në vitin 2026, plot 144 vjet që nga fillimi i punimeve.

E projektuar nga arkitekti i njohur katalanas Antoni Gaudi, pjesa e arkitekturës me famë botërore është e papërfunduar. Presidenti i organizatës që kishte për detyrë të përfundonte kryeveprën e Antoni Gaudí, shpalli datën të mërkurën e kaluar, e cila përkon me njëqindvjetorin e vdekjes së arkitektit të ndërtesës.

Esteve Camps tha se kishin financimin e nevojshëm dhe materialet për të përfunduar ndërtesën, duke përfshirë kullën qendrore 172.5 metra kushtuar Jezu Krishtit, duke e bërë Sagrada Familia ndërtesën më të lartë të Barcelonës.

Edhe pse ndërtesa është caktuar të përfundojë deri në vitin 2026, puna për skulptura dhe detaje dekorative dhe mbi të gjitha, shkallët që të çojnë në atë që përfundimisht do të jetë hyrja kryesore, pritet të vazhdojë deri në vitin 2034.

Në nëntor u përfunduan vetëm katër kulla të kishës. Çdo kullë përfaqëson një nga katër ungjilltarët, Mateu, Gjoni, Marku dhe Luka, shkrimtarët me reputacion që treguan historinë e jetës së Jezusit.

Tani po punohet për të përfunduar Kapelën e Zonjës dhe kullën e Jezu Krishtit, të cilat pritet të përfundojnë përkatësisht në 2025 dhe 2026. Monumenti madhështor tërheq miliona turistë në Barcelonë të Spanjës çdo vit.

Klan News