Sekretari i Shtetit viziton javën tjetër TiranënSekretari i Shtetit viziton javën tjetër Tiranën

23:34 22/10/2020

Pompeo do të marrë pjesë në forumin për Anti-Semitizmin

Sekretari amerikan i Shtetit, Mike Pompeo do të vizitojë javën e ardhshme Shqipërinë. Vizita e tij bëhet në kuadër të Forumit Kundër Anti-Semitizmit që do t’i mbajë punimet në Tiranë më 28 Tetor.

Qëllimi i konferencës do të jetë krijimi i një fronti të bashkuar midis Ballkanit për të punuar së bashku në mënyrë që të zhduket plaga e Anti-Semitizmit nga ligjërimi dhe të krijohet shoqëri më e mirë, më tolerante për brezat e ardhshëm.

Praninë e Sekretarit të Shtetit e ka konfirmuar edhe ambasadorja amerikanë në Tiranë, Yuri Kim, e cila ka vlerësuar Shqipërinë si një shtet që mbrojti hebrenjtë, kur askush tjetër nuk e bënte gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Gjatë seancës së të enjtes, Kuvendi i Shqipërisë miratoi edhe një rezolutë kundër Anti-Semitizimit.

Tv Klan
Të ngjashme