Sektori i hotelerive dhe bareve në vështirësi

Sektori i hotelerive dhe bareve në vështirësi

17:10 22/11/2020

Masat antiCovid kanë ulur klientelën

Sektori i hotelerive dhe rrjeti i bareve-restoranteve në qytetin e Durrësit po përballet me vështirësi financiare. Përtej fashës se orarit të karantinës kombëtare, pandemia ka ndikuar ndjeshëm në uljen e klientelës.

“Aktualisht sektori i turizmit ndodhet në një situatë të vështirë, por pavarësisht kësaj prioritet mbetet respektimi i masave antiCovid me qëllim që të mos përballemi me një mbyllje të dytë e cila do të ishte fatale për këtë sektor”, tha Eduart Xhepa.

Sipas kreut të shoqatës se hotelerisë, baret dhe restorantet në qytetin e Durrësit nuk mund të konsiderohen vatra të përhapjes se virusit pasi kanë funksionuar me numër  të kufizuar për klientët.

“Është një trekëndësh shumë i rëndësishëm bashkëpunimi, kur ndërhyn shteti, qytetarët dhe biznesi”, tha ai.

Që prej shpalljes se pandemisë, shoqëruar me karantinë të tejzgjatur dhe masa kufizuese, sektori i turizmit në Durrës ka qenë ndër sektorët me të goditura. Një pjesë e aktiviteteve u mbyllën duke shpallur falimentimin.

Tv Klan

Të ngjashme