Zbulohet rasti i parë me gripin e shpendëve në Vaun e Dejës. Virusi është shfaqur në fshatin Barbullush, ku janë asgjësuar 130 shpendë.

Është bërë groposja dhe asgjësimi i të gjithë shpendëve të kësaj ferme. Janë bërë kërkime në raste të tjera të dyshuara, nuk kemi aktualisht asnjë rast, asnjë fermë të dyshuar që të ketë pasur raste pozitive për gripin e shpendëve”.

Ende nuk dihet origjina e infeksionit.

Menjëherë me konstatimin e këtij rasti, edhe më përpara, Shërbimi i Veterinerit i Qarkut Shkodër ka organizuar kontrolle dhe kufizim të lëvizjes së shpendëve nga ferma në fermë”.

Më herët ky virus u shfaq në Fier, ku u asgjësuan rreth 120 shpendë në fshatin Adë, në njësinë administrative Frakull.

Klan News