Shoferi i kamionit mohon lidhjet me 500 mijë eurotShoferi i kamionit mohon lidhjet me 500 mijë eurot

15:43 14/06/2020

“Dikush tjetër i ka fshehur pa dijeninë time”

Shoferi i kamionit ku u gjetën gjysmë milioni euro në Portin e Durrësit, ka mohuar se ka dijeni për paratë. Para policisë Andon Thanasi  kërkoi të kotrollohen kamerat e sigurisë në Portin e Durrësit, por edhe nga vendi ku u nis kamioni në Itali.

Sipas 56-vjeçarit, paratë mund të jenë fshehur brenda kamionit nga personat që janë marrë me ngarkesën, ose gjatë kohës që mjeti ndodhej në Portin e Barit.

Policia dhe prokuroria dyshojnë se kemi të bëjmë me një skemë të vjetër për sjelljen në Shqipëri të e parave që fitohen nga aktivitetet kriminale.

Autoritetet shqiptare kanë lajmëruar homologët italianë, të cilët do të verifikojnë cila ishte kompania dhe personat që punuan me ngarkesën.

Në Shqipëri po hetohet edhe kompania e fasonerisë që kishte porositur materialet.

Rreth 500 mijë euro u zbuluan nga strukturat doganore në Durrës, pas kalimit në skaner të kamionit. Paratë ishin të prerjeve të vogla, që ka shtuar dyshimet se mund të vijnë nga aktiviteti i shitjes së drogës.

Tv KlanTë ngjashme