Shpiket testi i ri i pështymës që tregon nëse do keni simptoma të rënda të CoviditShpiket testi i ri i pështymës që tregon nëse do keni simptoma të rënda të Covidit

22:06 19/10/2021

Një test i ri i pështymës do të jetë në gjendje të zbulojë nëse një person ka të ngjarë të sëmuret rëndë me Covid-19, thonë shkencëtarët.

Gjenetika e njerëzve shqyrtohet në test i cili merr parasysh moshën, peshën, seksin dhe shëndetin e përgjithshëm.

Testi £ 130 konsiderohet të jetë një mjet i vlefshëm në luftën kundër Covidit veçanërisht në rajonet ku ka më pak vaksina në dispozicion dhe gjithashtu për të ndihmuar në identifikimin e atyre që janë më të rrezikuar.

Ekspertët besojnë se testi ka një saktësi prej 73% në përcaktimin nëse një person do të preket keq nga Covid apo jo.

Një avantazh i testit është gjithashtu se është e lehtë të kryhet tek një person, ku i merret pështyma si mostër dhe dërgohet në laborator.

Studimi deklaroi se: Një test i saktë për të parashikuar rrezikun e Covidit të rëndë mund të informojë prioritizimin e dozave të vaksinave për ata që janë më të rrezikuar dhe do të jetë i dobishëm në rajonet në të cilat vaksinimi nuk është mjaft i përhapur për të siguruar imunitetin e tufës.

Në një nivel individual, njohja e rrezikut personal mund t’i fuqizojë njerëzit të bëjnë zgjedhje në lidhje me aktivitetet e tyre të përditshme, duke përfshirë distancimin e synuar shoqëror në vendin e punës ose vende të tjera të mbushura me njerëz.

Testet janë aktualisht të disponueshme për të porositur në SHBA dhe besohet të jenë “së shpejti” në MB. /tvklan.al
Të ngjashme