Shqiptarët lindin më pak


Shqiptarët lindin më pak

15:40 14/05/2019

Numri më i ulët i lindjeve regjistrohet në qarkun e Gjirokastrës, me 97 lindje, duke reflektuar një rënie prej 21,8 %. Ndërsa rritje u shënua në qarqet Dibër, Korçë, e Kukës.

Tirana është qyteti me numrin më të lartë të lindjeve, me 1985 lindje, por gjithsesi ka shënuar një rënie me 9.4% krahasuar me 3 mujorin e parë të vitit të kaluar.

Për këtë tkurrje të familjes qytetarët bëjnë përgjegjës kushtet ekonomike dhe emigracionin.

Po ndryshe e mendojnë këta 2 të rinj që vendosën të bëheshin prindër në moshën 22 vjeçare.

“Nuk mendoj se jam i ri, sepse fëmijët bëhen në moshë të re”.

Tv Klan


Të ngjashme