Shtetet më paqësore në botë, ja në cilin vend është listuar Shqipëria

Shtetet më paqësore në botë, ja në cilin vend është listuar Shqipëria

13:20 04/11/2016

Sipas raportit vjetor të këtij viti nga Instituti i Ekonomisë dhe Paqes, Botsvana, Kuvajti, Maroku, Kazakistani, Vietnami, Angola, dhe Burkina, kanë të gjitha diçka të përbashkët: Të gjithë këto shtete janë më paqësorë se SHBA.

europe-holds-a-virtual-monopoly-on-the-worlds-most-peaceful-countries

Indeksi global i paqes radhit 162 shtete duke u bazuar në 23 të dhëna të ndryshme. Qëllimi i IEP është përgjigja e një pyetje të vetme: Bota ka filluar të ketë më shumë prirje paqësore apo e kundërta e kësaj? Islanda mban vendin e parë në këtë renditje, ndjekur nga Danimarka.  Në vend të fundit është Siria. Po Shqipëria? Vendi ynë është renditur në vendin e 54, ndërsa Kosova në vendin e 77. 

nations-like-vietnam-and-kosovo-that-were-mired-in-ugly-conflicts-decades-ago-have-bounced-back-and-have-become-relatively-peaceful

Sipas raportit, shtetet paqësore kanë filluar ta kultivojnë paqen akoma dhe më shumë, shtetet ku paqja është më e ulët kanë filluar të hyjnë në kaos dhe të ndezin luftëra./tvklan.al

grafikaa
LAJMET

Të ngjashme

KPT
KPT
UKT Doktori