Smart Screenshot, Google sjell versionin e ri

Smart Screenshot, Google sjell versionin e ri

08:45 20/09/2019

Google prezanton versionin e ri “Smart Screenshot”, që është një risi në mënyrën e kërkimit elektronik. Ai zëvendëson “Edit & Share Screenshots” dhe kërkimin manual, si gjetja e të dhënave duke përdorur disa fjalë kyçe, me një fotografi të çastit.

Opsioni më i ri bën njohjen optike të karakterit ose gjen foto të ngjashme me të, nga ana vizuale. Kështu, me fotot e realizuara në Google Search mund të gjejmë informacione në lidhje me kërkimet që bëjmë apo edhe të dhëna të tjera të ngjashme.

“Google Lens” është pjesa më e rëndësishme për të kërkuar qoftë dhe për kartën e kreditit. “Lens” merr gjithçka që është fotografuar dhe pasi të gjitha detajet kalojnë nëpër një analizë të mirëfilltë algoritmike, Google brenda pas sekondash liston të dhënat që arrin të dekodojë nga shkrepja e bërë.

Në këtë mënyrë, motori i kërkimit mundëson informimin pa u lodhur për të gjetur fjalë kyçe, por thjesht me një shkrepje të momentit. Kjo lehtësi e krijuar nga gjigandi elektronik mbart edhe anë negative, pasi me këtë mënyrë kërkimi të dhënat tona personale rrezikojnë nga momenti në moment.

Klan Plus

Delta
LAJMET

Të ngjashme

AZHBR
UKT
UKT
Doktori