Stop – Emisioni 128 (sezoni 6)Stop – Emisioni 128 (sezoni 6)

21:02 03/03/2021

Krimi shendetsor i denoncuar ne Stop/ Aku bllokon subjektin “Saranda Al”.

Një ditë më parë transmetuam denoncimin e jë ish-punonjëseje të subjektit “Saranda Al”, që tregton produkte bulmeti dhe vaj sallate e ulliri. Ajo tregoi, se gjithcka aty ishte e falsifikuar dhe jashtë standardeve të konsumit. Në ambientet e këtij subjekti mblidhej vaj luledielli i skaduar, pa etiketë dhe riambalazhohej me etiketë të re nën emrin “Saranda Al” me pronar Mihal Kote.Po kështu kackavalli i grirë prodhohet nga djathi i mykur, që pastrohej e grihej, për t’u rihedhur në treg nga “Saranda Al”.Pas transmetimit në “Stop, ka reagur AKU, duke bllokuar 10 tonë vaj, 400 kg kackavall, 4 tonë djathë të bardhë, 300 kg salcë kosi e 200 kg recel fiku.Zëdhënësja e AKU, Pamela Radovani shpjegon masat ndaj subjektit “Saranda Al” dhe pasojat për pronarin e saj Mihal Kote.

 Absurdi/ Prej 8 vjetesh me kredi per shtepine, por jeton me qira.

Jorida Davidhi, banuese në Tiranë, tregon, se në vitin 2013 ka marrë një kredi të butë përmes bashkisë dhe një institucioni financiar. Jorida dorëzoi të gjitha dokumentet dhe banka coi ekspertin, që të verifikonte shtëpinë.Eksperti Panajot Soko shpjegon, se ekspertët, vec vlerësimit, verifikojnë edhe regjistrat në hipotekë.Deri këtu cdo gjë ishte në rregull, porpas një viti e gjysmë përmbaruesi i kërkon Joridës të dalë jashtë, pasi prona ishte lënë kolateral për një kredi të marrë nga një tjetër person. Në ankandin e organizuar prona del dyqan dhe dokumentat e Joridës nuk ishin për atë pronë.Ndërkohë shtëpia e saj me dokumente ishte një kat më lart. 

Paguan kredi e qira, pret vendimin e Apelit per te drejten e shtepise.

Denoncuesja Jorida Davidhi tregon, se hapi një proces ndaj personit, që qëndronte në katin e parë, duke fituar shkallën e parë të gjyqit. Por banka i kërkon, që të vazhdojë të paguajë kredinë.Jorida sot ka 8 vite, që paguan kredinë dhe nga ana tjetër jeton në shtëpi me qira. Avokati Kondi Ilia,shpjegon, se zgjidhja është vetëm Gjykata e Apelit. Vendimi është apeluar në vitin 2017 dhe është jashtë cdo afati ligjor.Të ngjashme