STOP – EMISIONI 188 (SEZONI 2)


STOP – EMISIONI 188 (SEZONI 2)

21:00 23/05/2017

Ministrat kujdestarë dhe ata, që ngelën jashtë tepsisë së bakllavasë.

Kryeministri Rama ka folur edhe për ndryshimet në qeveri dhe prurjet e ministrave të PD-së, pas votimit të tyre në seancën parlamentare. Rama tha, se ata do të jenë thjeshtë ministra kujdestarë për etikën e procesit zgjedhor.Ndërsa sot, duke folur për ata, që mbetën jashtë marrëveshjes deh që e diskutojnë atë nëpër studio, kryeministri tha, se janë mësuar të jenë pjesë e tepsisë së byrekut, kekut, bakllavasë e kadaifit…

Kamera e fshehtë, për sa shitet drejtori i “Rilindjes”?!

Një qytetar i drejtohet një akrobati të Cirkut të Tiranës, për t’i kërkuar pjesëmarrjen në një aktivitet privat. Por punonjësi i cirkut i tha, se këtë punë duhet ta bëjnë bashkë, pasi drejtori i merr paratë për vete, ose u jep një pjesë shumë të vogël. Më pas, qytetari i drejtohet drejtorit Kujtim Dumi, i cili ofron gjithë arsenalin e cirkut, për 700 mijë lekë të vjetra. Pasi i jep 500 euro, drejtori e pyet edhe për kursin e këmbimit dhe i merr edhe 50 euro të tjetra. Gjithcka në këmbim të pjesëve të punonjësve të cirkut në një eveniment privat.

Qytetari dëshiron të organizojë një event privat dhe për ta bërë më të veçantë do të përfshijë trupën e Cirkut Kombëtar, ndaj komunikon me një prej tyre.

Qytetari – Dëgjo! Unë kam ditëlindjen e gocës, e kam më datë 14, muajin që vjen. Tani unë po mendoj të gjej një grup nga ju, që të bëjë shumë gjëra, që të organizojë të merret me fëmijët. Ju e dini shumë mirë se si mund ta bëni.

Zakonisht me pagesen si jeni? Sa paguheni?

Akrobati 

Ne marrim, kur e kemi shfaqjen vetë, domethënë se kur vjen ndonjë person tjetër më i madh, ai, e infiltron një çikë lekun.

Qytetari – Po ku? Si përshembull? Si? Keni dhe sekser? 

Akrobati

Po pra, se po flasim kështu. Është ai…, ka Drejtori i Cirkut ose ndonjë mik i atij dhe bëjnë një çikë ulje ose nuk të japin fare. Shkojmë kështu si Cirku Kombëtar, japim shfaqje si të cirkut kombëtar.

Qytetari – A.., e marr vesh. Mund dhe të jetë dhe ky varianti, që shkon e pi kafe me Drejtorin dhe Drejtori t’i sjell pa lekë pastaj.

Akrobati

Jo, po ashtu është, zakonisht.

Qytetari – Atëherë, unë s’dua ta bëj kështu. Unë dua ta bëj me ju.

Akrobati

Interesi im është ta bësh me mua. N.q.s. do Drejtorin, ika unë atëherë.

Qytetari – Dëgjo atëherë! Sa shkojnë pagat zakonisht?

Akrobati

Jemi të detyruar me ul një çikë pazarin që të bëhemi më popullorë. Është rreth 100 mijë lekë (të vjetra), që marr unë dhe katër veta të tjerë.

Pas “pazarit” me akrobatin, qytetari i Drejtohet Cirkut Kombëtar për të komunikuar me Drejtorin e saj, Kujtim Dumin.

Qytetari

Me kë mund të bisedoj me dashtë me ba një organizim? Me Drejtorin?

Roja – Me Drejtorin.

Qytetari

N.q.s. ka ndonjë numër telefoni?

Roja – Ti do ndonjë grup apo do ndonjë person?

Qytetari – Grup, grup. Të pres këtu apo të vij lart?

Roja – Jo! Prit këtu! Çuno, urdhno! Ky është Drejtori.

Qytetari

Faleminderit!

Qytetari

Ç’kemi? Si dukeni?

Drejtori – Mirë! Ç’kemi?

Qytetari

Po bëjmë hapjen e një lokali në Durrës. Tip party, shkuma party.

Drejtori – Në Durrës, në qytet?

Qytetari

Tek Iliria. E ka pas dikush tjetër, tashi e kam marrë unë. Me thënë të drejtën, unë shkova më përpara.

Drejtori – Si?

Qytetari

Edhe tek këto që organizojnë.

Drejtori -Si e ka emrin lokali?

Qytetari

Sebastian.

Drejtori – Sebastian.

Qytetari – 

Po! Edhe desha me bo si tip shfaqje, se një ditë do bëj shfaqjen dhe pastaj pjesën tjetër unë s…

Drejtori – Edhe do që të pranishmit t’i argëtosh një çikë. Do e bësh në mbrëmje? Gjatë ditës?

Qytetari

Gjatë ditës, domethënë ora e mbasdites.

Drejtori – Diku nga mbrëmja?

Qytetari

E…, diçka e tillë.

Drejtori – Sa të bjerë dielli domethënë?

Qytetari

Sa të jetë edhe pak…

Drejtori – Kështu, foni do kesh patjetër tënden?

Qytetari

Po, dixhej normale.

Drejtori – Ndonjë çikë ndriçim ke fut? Apo s’ka nevojë?

Qytetari

S’ka nevojë.

Drejtori – Ndriçim ambienti.

Qytetari

Ndriçim ambienti, normal.

Drejtori – Tashi jashtë do ta bësh, besoj?

Qytetari

Jashtë, jashtë.

Drejtori – Mirë. Çfarë mund të ofroj unë? Unë kam për këto raste: gjërat që kanë efekt janë…

Qytetari

Kam edhe fëmijë, po normalisht se do jetë diçka familjare edhe klloun.

Drejtori – Pra, një diçka që di me bo humor dhe me i fut fëmijët në lojë.

Qytetari

Që t’i angazhojë, diçka e tillë.

Drejtori – Elementi flakë është shumë tërheqës dhe i bukur se është jashtë. Ëë… tashi ça kam unë që të hap edhe ty çikë horizontin. Unë kam xhongler, unë kam akrobat. Unë kam xhongler, me flakë kuptohet. Kam ekuilibristë, kam klloun. Po unë nuk jam për kllounin klasik, jam për kllounin më modern që ka veshje me ngjyra edhe i bën fëmijët pjesë të lojës.

Qytetari

Normalisht se ajo funksionon.

Drejtori – Nuk e di çfarë preferon ti, kam këmbëgjatin.

Qytetari

Ok! Unë du katër – pesë gjëra.

Drejtori – Sa minutazh do? Katër – pesë gjëra do të thotë rreth 20 minuta, 30 maksimumi.

Qytetari – N

doshta, herë pas here ndoshta.

Drejtori – Ti do me i lënë në bllok apo do me i fut herë pas here, të alternume?

Qytetari

Të alternume.

Drejtori – Program tjetër ke përveç nesh?

Qytetari

Dixhejin, kaq!

Drejtori – Nuk ke. Pra do me lënë dixhejin një numër, dixheji, numër.

Qytetari

Po!

Drejtori – E sa mund të shkojë kjo, nga ora 19:00 po themi?

Qytetari

– Po! Diçka tre orë maksimumi, mund të jetë intervali komplet i kësaj, që është… të ftuarit.

Drejtori – Deri në orën 22:00 ë?

Qytetari

Po!

Drejtori – Po, ku je? Ku e ke fuqinë? Se varet edhe nga numri i njerëzve, pagesat që do bësh. Nuk e di çfarë të kanë kërkuar ty? Me çfarë e ke? Me këngëtarë? Me…?

Qytetari

Unë pyeta faktikisht një shok që merret me organizimin e këtyre, më tha për dy mijë euro, diçka e tillë.

Drejtori – Jo! Nuk do rrafim aq larg, jo. Ne duam ta prekim tregun dhe ta kemi në vazhdimësi. Nuk du me ardh një herë tek, dy dhe mos me ardh herën e dytë.

Drejtori – Në çdo rast, varet tani…, më lër kohë që të konceptoj një cikë numrin e njerëzve, që të bëj diçka që të ketë duk…

Qytetari

Ok!

DrejtoriNë çdo rast, unë nuk besoj se kjo punë nuk do shkojë më shumë se tek 700 mijë lekshi (të vjetra), që ta dish.

Qytetari

E kuptoj. Bëhet fjalë për të enjten ë?

Drejtori – Të enjten ë?

Qytetari

Po!

Drejtori – Këtë të enjte? Ti e ke në 25 ë?

Qytetari

Në 25.

Drejtori – Nuk kemi përplasje.

Qytetari

Është e lirë?

Drejtori – E lirë është, e lirë. 24-ën e kam të zënë, 27-ën po ashtu.

Qytetari

Ka fillu kjo kultura e organizimit kështu.

Drejtori – Po! Mirë, mirë. Sot kam një grup tek Top Channel, janë tek finalja e “The Voice”. Në datë 22 janë, bëhet inagurim tek filiali i benzit këtu në autostradë, tek Auto Star Albania.

Qytetari

Tek Kastrati?

Drejtori – Tek Kastrati. Kam katër vajza. Nesër do shkoj të montoj me katër fjongo të bukura.

Qytetari

Shumë bukur.

Drejtori – Është bukur. Të enjten, datë 25. Mirë.

Qytetari

Ti mendon se mund të shkojë e gjitha kjo tek pagesa 700 mijë lekë (të vjetra)?

Drejtori – Maksimumi, jo më lart.

Qytetari

Me një fjalë, katër-pesë gjëra. E lëmë kështu pra. 

Drejtori – Unë do ta shkrusha dhe me shkrimin tat këtë.

Qytetari

Kaloji pak, po s’e pate bezdi. Po të jap 500 euro dhe pjesën tjetër…, se s’kisha.

Drejtori – Pesë.

Qytetari

I ke në rregull 500 euro? Me një fjalë, ta lej ty organizimin e kësaj pjese. N.q.s. ashtu, transportin mund, këtu në Tiranë, vij edhe unë.

Drejtori – Jo! S’ka nevojë…

Drejtori – Si me 500 euro, si jemi me kursin?

Qytetari

Atëherë n.q.s ngelet nanjë gjë tjetër, mund të merrem vesh me çunat ose kur të kaloj…

Drejtori – Kam idenë se ngelet diçka. Tek 700 000 nuk plotësohen.

Qytetari

Po e di, diçka e tillë. Ato n.q.s. ashtu…

Drejtori – Mos e vrit mendjen, mos e boshatis!

Qytetari

Na edhe këtë! Kaloje atje m.q.s. e ke.  Edhe jemi në rregull.

Drejtori – Këtë t’ja u jap për karburant…

Qytetari

A bravo! Është e kryer.

Drejtori – Ti të rrish pa merak!

Qytetari

Jo, unë po lëviz.

Drejtori – Kjo punë do bëhet shumë mirë. Djem dhe vajza të pashëm edhe të talentum.

Qytetari

Është gjithçka e mbaruar.

Drejtori – Do të jenë një orë më përpara tek ty. Do vijnë një orë përpara. Një orë e gjys rrezik që të shofin vendin, të përshtaten, të bisedoni…

Qytetari

Të ambientohen.

Drejtori – Vetëm mendoje, fonia të ketë vend ku të fusim ose usb-në ose cd-në, që të fusim muzikat tona.

Qytetari

S’diskutohet. Mirë!

Drejtori – Ki mendjen në gjëra të tjera! Këtë quje të mbyllme. Mirupafshim!

Qytetari

Faleminderit shumë!

Nga kamera e fshehtë e emisionit “STOP” zbuluam se Drejtori i Cirkut Kombëtar, Kujtim Dumi paguhet 550 euro për 4 – 5 persona të trupës së Cirkut që do të performojnë në një lokal në Durrës. Por si do të ndahen këto para mes tij dhe këtyre personave? Atë e di ai!

Plagjiaturë te inxhinieria? Shefi i katedrës: formulat njëlloj janë…

Rasti i plagjiaturave në Shqipëri duket një dukuri normale.Këtë herë një punim i Universitetit të Buffalos i vitit 2008, ngjan si dy pika uji me një artikull shkencor të vitit 2013 të profesorëve të Inxhinierisë Altin Bidaj dhe Irakli Premti. Tema punimit “struktura e metaleve në faza të ndryshme” ndryshon vetëm në njësinë matëse nga sistemi amerikan në atë europian. I kontaktuar nga gazetari i “Stop” shefi i katedrës, profesor Altin Bidaj, justifikohet vetëm duke thënë, se formulat janë njësoj, e po kështu edhe përllogaritjet.
Të ngjashme