Stop Tv Klan | Një format satiro-investigativ nga Saimir Kodra & Gentian Zenelaj.

Ngatërrohet Juri Kim para largimit: Jam shumë e emocionuar!

Sot është solstici i verës, apo dita më e gjatë e vitit. Në këtë ditë ka dalë në konferëncën e fundit për shtyp në vendin tonë, ambasadorja amerikane Juri Kim.Gjatë përshëdetjes në Shqip, Kim u ngatërrua dhe tha, se ndjehej e emocionuar para largimit nga vendi ynë.E pyetur për cështjen e iranianëve të organizatës Mek, Kim tha, se i përket qeverisë shqiptare, të vendosë, nëse do të vazhdojë t’i mbajë, por ata duhet t’i binden ligjeve dhe rregullave të Shqipërisë.

“Ne t’ tan i nimojmë”, rektorja dhe pedagogia marrin 150 euro për provim

Jemi në Shkodër pas një denoncimi ndaj rektores së Universitetit “Luigj Gurakuqi”,Suzana Golemi dhe pedagoges Donalda Laçej, që jep lëndën biokimi mjeksore për 3 degët, mami, infermieri dhe fizioterapi. Nga 120 studente, 110 prej tyre, janë ngelës në lëndën e biokimisë. Ata, që kane mundësi ekonomike, japin minimalisht 150 euro, për të marrë provimin. Në këtë universitet ka studentë, që arrijë të diplomohen, vetëm për shkak të kësaj lënde.Një tjetër shqetësim i studentëve është dhe libri i biokimisë mjeksore, libër me autorësine e dy pedagogeve. Ai është i vështirë, për t’u deshifruar,pasi fjalët janë të ngjitura dhe studentët janë detyruar ta paguajnë 55 mijë lekë të vjetra.Një bashkëpunëtor i emisionit “Stop” ve në provë pretendimet e studentëve dhe u jep pedagogeve Suzana Golemi dhe Donalda Laçej 150 euro në zyrën e rektores.Në këmbim “studenti” ynë ia del ta marrë provimin problematik.

Kërkoi seks me gruan e divorcuar, gjyqtari Boci vijon të marrë miliona

Në tetor 2016 emisioni “Stop” transmetoi rastin e ish kryetarit të Gjykatës së Gjirokastrës Guximtar Boci. Ky i fundit i kërkoi marrëdhënie seksuale një gruaje në proces divorci, në mënyrë, që të ndërhynte në cështjen e saj.Boci në atë kohë u shkarkua menjëherë nga KLD. Por më pas ai kërkoi të kthehej në detyrë, me vendim të gjykatës së Apelit të Vlorës. Një vit më parë, në maj 2022, Guximtar Boci u shkarkua nga radhët e drejtëisë nga ana e KPK (komisionit të pavarur të kualifikimit). Por sot pas më shumë se një viti, Guximtar Boci vijon të marrë miliona nga taksat tona, pasi ka ankimuar vendimin e KPK-së në KPA, komisionin e pavarur të ankimimit.Deri atëherë ai vazhdon të paguhet me 75% të pagës./tvklan.al