Qytetari Dashnor Domi tregon se ka përfunduar shkollën e ndërtimit në 1990-ën. Tani i duhet vërtetimi i përfundimit të studimeve dhe shkon në shkollën e mesme profesionale “Karl Gega”, ku i thonë se nuk figuron. Në shkollë i thonë se numri i tij i amzës i përket dikujt tjetër.

Dashnori thotë se pas 30 vjetësh i duhej diploma edhe për shkak të bashkimit familjar në Gjermani, por nuk e bën dot. Kjo dëshmi shkolle, i siguronte atij statusin “punëtor i kualifikuar” dhe nuk e detyronte për provimin e gjuhës.

Denoncuesi: Kam kryer shkollën e mesme të ndërtimit “8 nëntori” në Tiranë. Kam kryer vitin e fundit në Tiranë, 3 vite i kam kryer në qytetin e lindjes, Kukës. Në vitin ’89-’90, viti i fundit. Kam marr diplomën, shkova dhe u interesova te shkolla dhe më thanë që ky numër amze i përket dikujt tjetër. Tani se ku ka ngel, se ku është shit, nuk e di. Më dëmton! Tani më ërdhi momenti për ta fut në punë, pas 30 vitesh dhe tani më del që nuk figuron. Kisha për të bërë bashkim familjar këtu në Gjermani, nuk e bëj dot. Duhet të kem këtë dokument që të quhem “puntorë i kualifikuar” dhe nuk ka nevojë për të bë provimin e gjuhës.

Ne u interesuam në Arkivin qendror, ku na u tha që amzat e ish-shkollës “8 nëntori”, sot “Karl Gega”, i ka vetë institucioni nën administrim.

Sekretarja: Ai nuk ekziston në shkollën tonë, ky e ka emrin Dashnor, mua me del Gazmend sepse nuk është e shkollës tonë.

Gazetarja: Me këtë numër amze del emër tjetër?

Sekretarja: Te shkolla jonë po. Nuk është i shkollës tonë (Dashnor Domi). Po të ishte i shkollës tonë do të dilte.

Zgjidhja e vetme mbetet gjykata, që zoti Domi të provojë me dëshmitarë, që ka mbaruar këtë shkollë në vitin 1990. /tvklan.al