Studim: Çiftet e të njëjtit seks rrisin fëmijë më të lumtur - Tv Klan

Studim: Çiftet e të njëjtit seks rrisin fëmijë më të lumturStudim: Çiftet e të njëjtit seks rrisin fëmijë më të lumtur

23:10 18/08/2021

Këtë Maj, Kosta Rika u bë vendi i parë i Amerikës Qendrore që legalizoi martesat e të njëjtit seks. Sot ka 28 vende në botë ku njerëzit lejohen të martohen dhe të kenë fëmijë me të dashurit e tyre, pavarësisht nga gjinia.

Një studim i publikuar na dëshmon edhe një herë se fëmijët kanë nevojë vetëm për dashuri dhe asnjë gjë tjetër nuk ka rëndësi.

Fëmijët e çifteve të të njëjtit seks kanë të njëjtat përvoja si fëmijët e çifteve heteroseksualë. Atyre nuk i mungon një figurë mashkullore apo femërore në jetën e tyre. Fëmijët e çifteve të të njëjtit seks janë fizikisht dhe mendërisht të njëjtë me fëmijët e rritur nga prindërit e gjinive të kundërta. Studimet kanë vërtetuar se mirëqenia e një fëmije nuk varet nga orientimet seksuale të prindërve të tyre. Ndikohet nga marrëdhëniet që ata kanë me prindërit e tyre, cilësia e prindërimit dhe mirëqenia ekonomike e një familjeje.

Prindërit e të njëjtit seks priren të ndajnë përgjegjësitë e kujdesit dhe punës së fëmijëve në mënyrë më të barabartë.

Ndërsa në familjet heteroseksuale, stigmat shoqërore në lidhje me aktivitetet “meshkuj” dhe “femra” janë ende të pranishme, kjo nuk ndodh në marrëdhëniet e të njëjtit seks. Në vend që të ndajnë përgjegjësitë në bazë të gjinisë, prindërit marrin rolet në të cilat janë më të mirët dhe e bëjnë me kënaqësi. Heqja e stereotipeve gjinore duket të jetë e dobishme për shëndetin dhe zhvillimin e fëmijëve.

Fëmijët duket se janë më të lumtur dhe më të shëndetshëm.

Një studim i kryer në vitin 2012 studioi ndryshimet e mundshme midis fëmijëve që kanë prindër të të njëjtit seks dhe fëmijëve të partnerëve të seksit të kundërt. 315 prindër homoseksualë të 500 fëmijëve morën pjesë në sondazh dhe të gjitha llojet e karakteristikave të fëmijëve u matën.

Edhe pse fëmijët e çifteve të të njëjtit seks dhe gjinisë së kundërt shënuan kryesisht të njëjtën gjë në të gjitha karakteristikat, fëmijët e prindërve homoseksualë morën rezultate shumë më të mira kur ishte fjala për sjelljen, shëndetin e përgjithshëm dhe kohezionin familjar. Siç doli, prindërit homoseksualë gjithashtu kanë më shumë gjasa të imunizojnë plotësisht fëmijët e tyre sesa çiftet heteroseksuale. /tvklan.al
Të ngjashme