Studim i ri zbulon kujt i kushtojnë më shumë vëmendje baballarët


Studim i ri zbulon kujt i kushtojnë më shumë vëmendje baballarët

12:49 13/07/2021

Rezulton se baballarët i kushtojnë më shumë vëmendje vajzave të tyre dhe sjellja dhe truri janë nën ndikimin e gjinisë së fëmijëve të tyre.

Në një studim u përfshinë 52 baballarë djemsh ose vajzash të moshës 1-2 vjeç. Studiuesit panë se si baballarët ndërvepronin me fëmijët e tyre dhe bënë skanime MRI të trurit. Ata zbuluan se gjinia e fëmijës ka një efekt të drejtpërdrejtë në mënyrën se si do të duket marrëdhënia me babanë.

Kalimi i kohës me babanë

Së pari, baballarët e vajzave këndojnë dhe fishkëllejnë më shumë me to sesa me djemtë e tyre, ndërsa baballarët e djemve janë më të përfshirë në lojra të ashpra dhe të forta. Falë kësaj, djemtë kanë më shumë të ngjarë të jenë të popullarizuar në mesin e bashkëmoshatarëve të tyre.

Përgjigja e baballarëve ndaj emocioneve

Baballarët kanë një përgjigje më të madhe ndaj fytyrave të lumtura të vajzave të tyre. Por baballarët e djemve reaguan më shumë ndaj shprehjeve të tyre neutrale të fytyrës. Kjo mund të nënkuptojë që baballarët që kanë vajza kënaqen duke parë fytyrat e lumtura të fëmijëve të tyre më shumë sesa ata me djem.

Babai dhe mënyra e komunikimit

Baballarët madje flasin ndryshe me fëmijët e tyre. Me djemtë e tyre, baballarët përdorin gjuhën e arritjeve. Por me vajzat , ata flasin më shumë për emocionet dhe përdorin gjuhë analitike. Një komunikim i tillë mund t’u sjellë atyre sukses akademik.

Vëmendje nga babai

Dhe e fundit, por jo më pak e rëndësishmja, baballarët janë më të angazhuar dhe më të përgjegjshëm ndaj vajzave sesa djemve. Ata gjithashtu i kushtojnë më shumë vëmendje vajzave dhe trishtimit të tyre. Kjo mund t’i ndihmojë vajzat të zhvillojnë më mirë ndjeshmërinë, por djemtë kur të rriten mund të bëhen të mbyllur emocionalisht.

Dashuria është përgjigje

Siç mund ta shihni, këto detaje dhe veprime në dukje të vogla mund të kenë një ndikim të madh në jetën e ardhshme të një fëmije. Sigurisht, secili prind zgjedh mënyrën për të rritur fëmijën e tij. Por ia vlen të kujtohet se gjinia nuk është gjithçka dhe dashuria është mënyra më e rëndësishme. /tvklan.al


Të ngjashme