Suksesi i dyfishtë i “Nusja dhe shtetrrethimi”


Suksesi i dyfishtë i “Nusja dhe shtetrrethimi”

19:45 27/08/2019

Elezi: Digjitalizimi i fototekës së arkivit të filmit, një emergjencë

Nëse nuk do të ishte për këtë libër dy gjuhësh, shqip dhe anglisht, vlerat e posterit të filmit shqiptar do të mbeteshin brenda mureve të Arkivit Qendror Shtetëror të Filmit. Tre vite pas realizimit, e mira e parë e përftuar është identifikimi i retrospektivës së parë dhe më të madhe dedikuar gjinisë së filmit “Partizan” në Festivalin Ndërkombëtar të Filmit në Austri, që mbahet nga Tetori deri në Dhjetor. Mes dhjetëra propozimeve nga kinemaja botërore, organizatorët veçuan fotografinë e shkrepur në shesh-xhirimin e “Nusja dhe shtetrrethimi”.

Pas qarkullimit të lajmit në rrjetet sociale, të shumta ishin reagimet për ekzistencën e emrit të ish diktatorit Enver Hoxha në fotografi. Iris Elezi na sqaron.

Po aq e rëndësishme është edhe shfaqja e filmit, tek të cilët organizatorët e festivalit vlerësuan:

Nga ky sukses i parë i posterit të filmit shqiptar dhe që pritshmëritë janë për tu përsëritur, Arkivit Qendror Shtetëror të Filmit i lind një emergjencë.

Tv Klan

Grupi
LAJMET
Të ngjashme

Grupi