Tabela/ Prishtina e para në botë për ajrin e ndotur

Posta

Tabela/ Prishtina e para në botë për ajrin e ndotur

23:39 26/01/2018

Prishtina sonte ka arritur të listohet e para në botë. Por, nuk është diçka për të mirë. Cilësia e ajrit në kryeqytetin kosovar ka arritur në një nivel rekord e alarmant, duke tejkaluar të gjitha standardet e lejuara.

Prishtina mban vendin e parë në botë me ajrin e ndotur, duke lënë kështu pas vetes edhe Indinë, Pakistanin, Bangladeshin e vende të tjera që  zakonisht i prijnë listës së vendeve me ajrin më të ndotur.

Nga matjet që janë bërë në orën 21:00 rezulton se cilësia e ajrit në Prishtinë është aktualisht në nivelin e 350 ppm, që është shumë herë më shumë se norma e lejuar dhe cilësohet të jetë niveli ku ajri është helmues për qytetarët.

Këto të dhëna janë  marrë nga Qendra për matjen e cilësisë së ajrit e vendosur nga Ambasada Amerikane.

Kohëve të fundit është vlerësuar se cilësia e ajrit në Kosovë është shumë larg kritereve të lejuara, duke kaluar kështu madje edhe në nivele shqetësuese për shëndetin e qyterarëve, veçanërisht grupeve më sensitive./

klankosova


OTP
Reklama
Grupi
LAJMET

Të ngjashme

Reklama
AZHBR
UKT
Grupi
UKT