Të pavaksinuarit, në risk për t’u prekur nga Covid


Të pavaksinuarit, në risk për t’u prekur nga Covid

15:43 04/07/2021

Brataj: Vaksinat mbrojnë nga çdo variant

Europa është vënë në alarm prej javësh nga varianti indian i koronavirusit që po përhapet me shpejtësi. Vendi ynë ende nuk ka identifikuar praninë e këtij virusi, por risku është prezent. Të pavaksinuarit janë grupi më i riskuar për t’u prekur prej këtij mutacioni si dhe për ta shpërndarë atë në popullatë.

Studimet e kryera në vende të ndryshme kanë nxjerrë në pah se të gjitha llojet e vaksinave sigurojnë mbrojtje ndaj të gjitha varianteve të Covid që janë shfaqur deri tani.

Shqipëria po operon me 4 vaksina për imunizimin e popullatës, Pfizer, AstraZeneca, Sputnik dhe Coronavac. Që prej fillimit të procesit të vaksinimit janë injektuar rreth 987 mijë doza vaksine.

Aktualisht procesi po vijon me personat mbi 50 vjeç, grupet riskut, ndërsa është ofruar mundësia e vaksinimit për çdo person mbi 18 vjeç në ditët e hapura.

Tv Klan


Të ngjashme