Trajtimi i kancerit të gjirit: Terapia e re 5 minutëshe mund të zvogëlojë në mënyrë efektive simptomatTrajtimi i kancerit të gjirit: Terapia e re 5 minutëshe mund të zvogëlojë në mënyrë efektive simptomat

11:11 07/04/2021

Kanceri është një nga sëmundjet më vdekjeprurëse në botë. Kjo sëmundje i referohet gjendjes kur qelizat e ndonjë prej pjesëve të trupit tuaj ndahen dhe shumohen në një mënyrë të pakontrolluar. Kanceri i gjirit është kanceri që zhvillohet në qelizat e gjirit. Është një nga shkaqet kryesore të shqetësimit midis shumë jetëve në të gjithë globin. Sidoqoftë, ka një lajm të mirë. Një trajtim i ri i kancerit të gjirit që zgjat vetëm pesë minuta po përdoret në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar nga Shërbimi Shëndetësor Kombëtar (NHS) Angli, sipas The Helthsite.

Trajtimi 5-min i kancerit të gjirit njihet si Phesgo

Injeksioni i quajtur Phesgo do t’u ofrohet pacientëve të kualifikuar me kancer gjiri HER2 pozitiv, që i nënshtrohen kimioterapisë. Duhen vetëm pesë minuta për t’u përgatitur dhe administruar, krahasuar me dy infuzione që mund të zgjasin deri në dy orë e gjysmë.

A mundet dikush ta marrë këtë trajtim gjatë kryerjes së kimioterapisë?

Trajtimi Phesgo mund të bëhet së bashku me kimioterapinë ose vetë. Injeksioni gjithashtu do të ulë ndjeshëm rrezikun e Covid-19 për pacientët me kancer duke zvogëluar sasinë e kohës së kaluar në spital. “Ky injeksion i ri, i cili mund të shkurtojë ndjeshëm kohën e trajtimit për njerëzit me kancer të gjirit, është ndryshimi i fundit që kanë bërë NHS për të trajtuar në mënyrën më të mirë kancerin duke e mbajtur pacientin të sigurt nga Covid-19”, është shprehur Peter Johnson, drejtori kombëtar klinik për kancerin.

Cilat janë përbërësit e pranishëm në Phesgo?

Phesgo është një kombinim i dozës fikse të pertuzumab me trastuzumab që më parë është dhënë si infuzione IV të ndara. “Miratimi i Phesgo që përdoret në NHS në Angli është një lajm fantastik pasi mijëra gra me kancer gjiri pozitiv HER2 tani do të përfitojnë nga një metodë e trajtimit më të shpejtë dhe më të mirë. Reduktimi i kohës që pacientët duhet të kalojnë në spital, kjo metodë më efikase e trajtimit premton gjithashtu të kursejë kohën e çmuar për profesionistët e kujdesit shëndetësor kur NHS është tashmë nën një tendosje të paparë për shkak të COVID-19”, tha Baronesha Delyth Morgan, Shefe Ekzekutive në Breast Cancer Now.

Shenjat dhe simptomat paralajmëruese të kancerit të gjirit

Para gjithçkaje, duhet të dihet se trajtimi i kancerit është më efektiv kur e filloni në një fazë të hershme. Kuptimi i simptomave është shumë i rëndësishëm.

1. Formimi i një gungë të gjirit

2. Dhimbje në gjoksin tuaj

3. Ndryshimi në strukturën e lëkurës

4. Shkarkimi i përgjakshëm nga thitha

5. Një ndryshim i papritur në madhësinë e gjirit

Kanceri i gjirit është një gjendje që mund të ketë disa faktorë rreziku që përfshijnë – historinë familjare, moshën, zakonet e stilit të jetës, pirjen e duhanit ose alkoolin, etj. Qëndroni vigjilent dhe luftoni me kancer në mënyrë efektive. /tvklan.alTë ngjashme