Turqia zonë e kuqe prej Covid-19, në dyshim gara e Formula 1

Esteban Ocon (FRA) Renault F1 Team RS20, Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team RS20, and Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1 W11 follow Sergio Perez (MEX) Racing Point F1 Team RP19 at the start of the race. 15.11.2020. Formula 1 World Championship, Rd 14, Turkish Grand Prix, Istanbul, Turkey, Race Day. - www.xpbimages.com, EMail: [email protected] © Copyright: FIA Pool Image for Editorial Use Only

Turqia zonë e kuqe prej Covid-19, në dyshim gara e Formula 1

23:00 14/05/2021


Formula 1 nuk heq dorë për të zhvilluar 23 gara këtë sezon, një rekord për këtë sport, pavarësisht vështirësive që po hasin për shkak të pandemisë. Turqia hyri në kalendarin e garave këtë sezon duke zëvendësuar garën e Kanadasë, por gara e Stambollit më 13 Qershor mund të anulohet.

Shkak është numri i madh i rasteve me koronavirus në këtë vend dhe masat anti-Covid që kanë vendosur disa shtete, duke detyruar karantinë 10-14 ditore për personat që vijnë nga ky shtet. Mediat sqarojnë se rokada e pistave Baku-Stamboll, siç ishte menduar fillimisht, është e pamundur të organizohet.

Për këtë arsye, po mendohet një tjetër modifikim i kalendarit dhe i datave, duke zhvilluar dy gara në pistën austriake të Spielberg. Kjo gjë ndodhi edhe vjet në këtë pistë, që duket se jep garanci. Kështu, mendohet që pas garës së Baku, më 6 qershor, të garohet në Francë dhe më pas dy gara në Austri në fillim e muajit Korrik.

Klan News

Të ngjashme