Ukraina i bën nderimet “Nënës heroinë” të vrarë në betejë

Ukraina i bën nderimet “Nënës heroinë” të vrarë në betejë

09:27 17/03/2022

Ministria e Punëve të Jashtme të Ukrainës ka nderuar një nënë ukrainase, e cila mbeti e vrarë në luftë. 48-vjeçarja, Olga Semidyanova vdiq duke luftuar kundër forcave ruse. Ajo shërbeu si mjeke ushtarake që nga viti 2014 në rajonin e Donetsk, një zonë që ka qenë në konflikt prej vitesh.

Ajo ishte nënë e gjashtë fëmijëve, si dhe kishte adoptuar edhe gjashtë të tjerë. Për mbajtjen dhe rritjen e një familjeje të madhe, asaj i ishte dhënë një titull nderi gjatë Bashkimit Sovjetik si “Nëna Heroinë”./tvklan.al

Të ngjashme