Uniko – Kultivimi dhe biznesi i kanabisit në Shqipëri!Uniko – Kultivimi dhe biznesi i kanabisit në Shqipëri!

22:34 14/09/2020

Sonte do të nisim me një temë sensitive dhe të prekshme për për shoqërinë. Kultivimi i kanabisit është një çështje që ngjall debat, diskutim dhe përfshin të gjitha shtresat e shoqërisë.

Ne do e sjellim këtë temë në një këndvështrim më të gjerë, duke e parë në prespektivën e “Biznesit të drogës së kanabisit”, në të gjitha proceset e tij dhe se si po e ndikon shoqërinë.

Në botë rritja e përdorimit të drogërave ka njohur një rritje të përgjithshme. Në vitin 2009, kishte 210 milionë përdorues të vlerësuar, që përfaqësonin 4.8 për qind të popullsisë globale të moshës 15 deri në 64 vjeç, krahasuar me 269 milionë përdorues të vlerësuar në vitin 2018. Kanabisi është substanca më e përdorur.

Rreth 192 milionë njerëz përdorën kanabis gjatë vitit 2018, duke e bërë drogën më të konsumuar në mbarë botën.Të ngjashme