Uniko – “Të mbrohesh nga djalli”, të rejat nga historia e abuzimit në Sarandë

Uniko – “Të mbrohesh nga djalli”, të rejat nga historia e abuzimit në Sarandë

22:57 04/05/2020

Javën e kaluar trajtuam një histori tepër delikate dhe shumë komplekse të ndodhur në Sarandë që u bë publike pas njoftimit të policisë se një 72-vjeçar ishte arrestuar pasi dyshohej të kishte kryer marrëdhënie seksuale me një 17-vjeçare.

Histori të cilën ne e trajtuam javën e kaluar me vetëpërmbajtje dhe duke përcjellë të dhëna dhe deklarime të të gjitha palëve të përfshira në këtë histori. Por kjo ngjarje pati zhvillime të mëtejshme. Kolegë të mediave të tjera publikuan video dhe audio përgjime të të dashurit Gentjan Ruçi në Policinë e Sarandës përgjatë mesit të muajt Prill. Gjithashtu u publikuan dhe audio-përgjime shokuese të vajzës që komunikonte me prindërit dhe i akuzonte ata për dhunë sistematike fizike ndaj tyre.

Në të njëjtin përgjim audio është dhe Bajram Tusha 72-vjeçari i arrestuar si i dyshuar për përdhunimin e vajzës. Ky i moshuar dëgjohet teksa qëllon me armë dhe kur policia vjen në shtëpinë e familjes Bekteshi atij i kërkohet të largohet bashkë me armën. Por le të bëjmë fillimisht një përmbledhje të shkurtër të fabulës së ngjarjes me faktet që dimë të gjithë deri në këto momente: S.B që prej fillimit të muajt Mars kishte krijuar një lidhje dashurie me një 34-vjeçar.

Ky i fundit kishte takuar dy herë prindërit e vajzës dhe u kishte deklaruar atyre se donte të fejohej dhe të martohej me adoleshenten dhe kishte qëllime serioze. Me këtë pretendim ai arrinë të bindë prindërit që ta mbante vajzën 3-4 ditë në shtëpinë e tij dhe do ta sillte sërish. Prindërit pretenduan se ai u mbajti vajzën për më shumë se 25 ditë dhe e ktheu vetëm kur ata vajtën me ditë të tëra në polici duke u ankuar. Vajza, e mbështetur dhe nga i dashuri Denito Ruçi, i përgjigjet prindërve më një kundërpadi.

Më datë 21 Prill i drejtohet policisë për kallëzim ndaj Barjam Tushës, dy të moshuarve të tjerë të zones, dhe i dashuri pretendon se dhe ndaj babait të vajzës. Sipas tij, vajza ishte droguar dhe ishte përdhunuar sistematikisht nga babai dhe tre të moshuarit. Deri këtu kemi një panoramë të ngjarjes me fakte dhe të dhëna tronditëse por nuk është e plotë. Një 17-vjeçare e abuzuar që ndihmohet nga i dashuri i saj për të denoncuar përdhunuesit. Ajo që tashmë dihet është se vajza 17-vjeçare në Sarandë është viktimë e dhunës fizike në familje, fakt ky që u pranua nga nëna, e dhunës apo përdhunimit të komshijve të moshuar fakt ky i pranuar pjesërisht nga përgjimet ambientale, viktimë e varfërisë dhe viktimë e premtimeve mashtruese.

Në intervistat televizive, sa nëpërmjet telefonit, sa i pozicionuar në profil të fytyrës për të mos u shfaqur plotësisht, heroi shpëtimtar Gentjan Ruçi harroi me dashje të thoshte disa të vërteta që do e bënin panoramën e kësaj historie më të plotë. Një pjesë të këtyre të vërtetave do përpiqemi t’i zbulojmë sot ndërsa për të tjera po punojmë dhe po hulumtojmë dhe në Itali e Greqi . Por përpara se të kalojmë tek të vërtetat e pathëna të Denito Ruçit, le të ndjekim fillimisht një pjesë tjëtër të deklaratës së parë të të moshuarit 71-vjeçar të bërë në polici gjatë përgjimit ambiental me mikun e tij. /klanplus

Shiko edhe: https://www.youtube.com/watch?v=OFgRD…

Të ngjashme

Grupi

Kallezo