Universitet private në Shqipëri (03 tetor 1998)

Universitet private në Shqipëri (03 tetor 1998)

14:23 03/10/1998

Së shpejti në Shqipëri do të kemi dhe universitete private. Ministria ka hartuar një projektligj që lejon dhe rregullon hapjen e universiteteve private. Deri më tani universitet kanë qënë pronë e shtetit. Kohët e fundit Ministria e Arsimit ka lejuar hapjen e disa universiteteve private por ato kanë qënë vetëm në kuadrin e ciklit të ulët dhe të mesëm. Projektligji për hapjen e universiteve private ka gjetur dhe ndihmën e organizmave  të shumtë  shtetëror të cilët kanë hartuar dhe projektet e tyre. Ndër të parat është dhe ambasada e Vatikanit e cila ka kërkuar të hapë një universitet katolik ku vetëm emri do të jetë i tillë pasi programi nuk parashikohet të preket nga pikëpamja fetare.

Pamje Universiteti i Tiranës  Korpusi, pamje Akademia e Arteve, Fakulteti Filologjik, pamje Ministria e Arsimit, pamje Ambasada e Vatikanit./tvklan.al

Gazetar : Eduart Frangaj


Delta
LAJMET

Të ngjashme

KPT
KPT
UKT
UKT
Doktori