Vaksinë kundër viruseve dhe baktereve


Vaksinë kundër viruseve dhe baktereve

09:04 14/09/2021

Së shpejti vaksina kundër baktereve rezistente ndaj antibiotikëve. Pikërisht puna kërkimore kundër Covid ka hapur rrugë edhe studimit për terapi të reja edhe kundër superbaktereve, dhe aktualisht janë në fazë të avancuar. Vaksinat ne fakt nuk veprojnë vetëm mbi viruset, por edhe kundër shumë baktereve, siç janë tetani, meningjiti dhe difteria.

Për këto të fundit ekzistojnë vaksinat që janë edhe të detyrueshme në moshë e adoleshencës. Aktualisht përgatitja e klasës së re të vaksinave inovative, që eliminojnë edhe efektet anësore janë në fazën finale të eksperimentimit edhe me mbështetjen e Agjencisë Evropiane të Barnave EMA, që në të njëjtën kohë është në bashkëpunim me agjencitë e tjera në botë.

Këto vaksina janë kundër baktereve gram negative dhe gram pozitive, siç është Klebsiellapenomuia, Stafilokoku Aureo, por edhe Clostridiumi, që shkakton patologji intestinale të rënda.

Klan NewsTë ngjashme