Veshët tregojnë shumë për ju dhe gjendjen shëndetësoreVeshët tregojnë shumë për ju dhe gjendjen shëndetësore

21:00 25/02/2021

Ekziston një marrëdhënie neurologjike midis pikave specifike në trupin dhe organeve tona të brendshme. Vëzhgimi i veshëve tanë mund të na ndihmojë të mësojmë rreth kushteve ekzistuese shëndetësore dhe madje të parashikojmë çështje të shëndetit në të ardhmen.

Më poshtë janë disa informacione interesante rreth veshit të njeriut që do t’ju ndihmojnë të kuptoni më shumë për veten dhe gjendjen e shëndetit tuaj.

Çfarë zbulojnë veshët për ne?

Veshët mund të shërbejnë si identifikim. Kur lindim, ata janë plotësisht të formuar dhe nuk ndryshojnë ndërsa rritemi. Kjo i bën veshët një mënyrë të shkëlqyeshme për të identifikuar një person, ashtu si gjurmët e gishtave.

Gjenet recesive ose dominuese. Sipas një studimi, llullat e veshëve të bashkangjitura (të lidhura direkt në anën e kokës tuaj) quhen recesive. Llullat e veshëve janë një tipar dominues.

Sëmundjet koronare: Nëse keni një rrudhë diagonale të veshit, ka shumë të ngjarë të keni sëmundje të arterieve koronare.

Mungesa e vitaminave dhe kalciumit: Nëse veshët tuaj janë me një ngjyrë shumë të zbehtë, kjo mund të thotë që trupi ka një nivel të ulët të vitaminave dhe kalciumit.

Problemet me veshkat: Nëse veshët janë të kuq, kjo mund të tregojë se keni probleme me veshkat.

Çrregullimet e trurit. Nëse veshët janë me një ngjyrë të kuqe të theksuar, mund të jetë një tregues i humbjes së kujtesës, dhimbje koke të vazhdueshme ose probleme të trurit.

Inflamacioni i kërcit të veshit është një simptomë specifike e një sëmundjeje të quajtur polikondriti rikthyes.

Refleksologjia e veshit

Refleksologjia e veshit është po aq efektive sa refleksologjia e duarve ose e këmbëve për lehtësimin e stresit dhe dhimbjes. Ka më shumë se 200 pika akupunkture në veshin tonë që lidhen me organe të ndryshme dhe sistemin tonë musculoskeletal. Duke ushtruar presion në këto pika ju mund të zgjidhni probleme të ndryshme shëndetësore, fizike dhe emocionale.

Shumica e skemave të veshëve përshkruajnë trupin dhe sistemet e organeve si një fëmijë i palindur në një pozicion fetal.

Një hartë e refleksologjisë ka shumë pika stimulimi dhe ju mund të mësoni si t’i masazhoni ato për të zgjidhur probleme të thjeshta si për shembull një dhimbje koke. Për probleme të mëdha shëndetësore, është më mirë të konsultoheni me një specialist të refleksologjisë me përvojë ose një mjek. /tvklan.alTë ngjashme