“Vjehrra kishte 5 vajza”, Ylli Merja tregon formulën që e bëri me djalë“Vjehrra kishte 5 vajza”, Ylli Merja tregon formulën që e bëri me djalë

18:02 04/07/2020

A është e mundur të përcaktohet gjinia e bebes së ardhshme duke llogaritur kohën e ngjizjes? Sipas gjinekologes Mimoza Keta jo, por sipas mjekut alternativ Ylli Merja po.

I ftuar këtë të shtunë në emisionin “Rudina”, Merja tregoi se në bazë të llogaritjeve sipas një formule, vjehrra e tij kishte arritur të gëzonte një djalë pas plot 5 vajzave.

Rudina: Ylli, ti beson tek kjo formulë?

Ylli Merja: Unë kur kam qenë në arsim, më bënte përshtypje një fakt shumë domethënës. Çunat në amzën e shkollës, brenda një familjeje, kishin një diferencë 4 vjeçare nga njëri-tjetrin. Për shembull, nëse një familje mund të kishte 3 djem, njëri ishte në klasën e 8-të, tjetri në të katërtën dhe tjetri në kopsht. I mora këto të dhëna kështu dhe po bëja disa krahasime me shkollat e tjera dhe kjo ishte me të vërtetë për t’u marrë në konsideratë. Midis të tjerash më bën përshtypje edhe një fakt tjetër, vjehrra ime kishte 5 vajza, dhe një oficer i çetave vullnetare i thotë po pse je mërzitur? Po si të mos mërzitem, kam bërë 5 vajza? Kemi luftuar për një djalë, i tha. Më jep pak datëlindjet mua, i tha shpejt e shpejt. Dhe në 15-20 minuta, i tha që po të ngelesh shtatzënë brenda këtyre muajve lind djalë. Ashtu e bënë dhe brenda 9 muajsh erdhi Kreshniku.

Rudina: Kunati?

Ylli Merja: Po, kunati.

Rudina: Mirë, paska funksionuar.

Ylli Merja: Pastaj unë u interesova në lidhje me kromozomet. Pozicionet e tyre dhe fuqia e kromozomit Y dhe X. /tvklan.al
Të ngjashme