YouTube bllokon median ruse në Ukrainë dhe e ndalon atë të fitojë para nga kanali i saj në të gjithë botën
YouTube bllokon median ruse në Ukrainë dhe e ndalon atë të fitojë para nga kanali i saj në të gjithë botën

21:55 26/02/2022

YouTube ka bllokuar median shtetërore ruse RT nga Ukraina dhe ka pezulluar aftësinë e saj për të fituar para nga përmbajtja e saj në platformë globalisht.

Lëvizja për të kufizuar RT dhe disa kanale të tjera ruse vjen pasi qeveria ukrainase i kërkoi YouTube të ndërpresë aksesin nga brenda vendit, tha YouTube për CNN.

Në një deklaratë, zëdhënësi i YouTube Ivy Choi përmendi “rrethana të jashtëzakonshme në Ukrainë” për hapat e kompanisë. 

“Në dritën e rrethanave të jashtëzakonshme në Ukrainë, ne po ndërmarrim një sërë veprimesh,” tha Choi. “Ne po ndalojmë aftësinë e një numri kanalesh për të fituar para në YouTube, duke përfshirë disa kanale ruse të lidhura me sanksionet e fundit. Ne do të kufizojmë ndjeshëm rekomandimet për këto kanale. Dhe në përgjigje të një kërkese të qeverisë, ne kemi kufizuar aksesin në RT dhe një numër kanalesh të tjera në Ukrainë. Ne do të vazhdojmë të monitorojmë zhvillimet e reja dhe mund të ndërmarrim veprime të mëtejshme.” 

YouTube tha gjithashtu se ditët e fundit, ka hequr qindra kanale dhe mijëra video që shkelnin politikat e tij, mes tyre një numër kanalesh që kompania tha se ishin përfshirë në mashtrime të koordinuara. 

Të ngjashme