YouTube fshin mijëra video me përmbajtje radikale islamikeYouTube fshin mijëra video me përmbajtje radikale islamike

14:56 13/11/2017

YouTube ka fshirë afërsisht 50,000 video, që kanë përmbajtje radikale nga predikuesi islamik, Anwar al-Awlaki, i cili u vra në një sulm me dron në vitin 2011.  

Awlaki ishte i njohur për predikimin e dhunës si një detyrë fetare, pavarësisht se kur vdiq, familjarët e tij e mohuan që ai të kishte qenë terrorist.

Videot që janë ruajtur akoma, janë shumica dokumentarë.

Awlaki ka postuar lloje të ndryshme videosh në YouTube.  Nëse ai do të jetonte edhe sot, Alwaki do të ndalohej që të hapte një kanal në YouTube sepse ishte quajtur si terrorist në qeveritë amerikane dhe britanike.

/tvklan.al
Të ngjashme