Zbuloni arsyen pse çiftet duhet të shkojnë në shtrat në të njëjtën kohë
Zbuloni arsyen pse çiftet duhet të shkojnë në shtrat në të njëjtën kohë

21:30 08/06/2021

Disa prej nesh janë bufe nate dhe disa prej nesh janë njerëz në mëngjes. Pavarësisht nga ndryshimet në zakonet tona të gjumit, çiftet përpiqen të përshtaten, dhe nganjëherë ata nuk e shohin pse duhet. Aty hynë studiuesit dhe i bënë çiftet të flinin në të njëjtën kohë. Duke bërë këtë, ata zbuluan se rezultoi në një rezultat më të mirë sesa prisnin ata (dhe çiftet).

Më poshtë janë listuar disa nga arsyet pse ju dhe partneri juaj duhet të shkoni të flini në të njëjtën kohë.

Mund të bëjë që bisedat dhe përqafimet të jenë pjesë e rutinës suaj ditore.

Çdo çift dëshiron përqafime dhe pak biseda të vogla me të dashurin e tyre. Por sa prej nesh në të vërtetë gjejmë kohë për këtë? Kjo është arsyeja pse gjumi së bashku në të njëjtën kohë do t’ju lejojë ju dhe partnerin të përqafoheni përditë dhe madje të tregoni më gjatë si e kaluat ditën.

Nuk është vetëm kjo, shkenca thotë se përqafimi bën që trupi të lëshojë oksitocinën neurotransmetues. Kjo ndihmon në afrimin e partnerit tuaj dhe ndiheni më të kënaqur me ata përreth.

Mund t’ju ndihmojë të zgjidhni problemet dhe argumentet tuaja.

Ndonjëherë gjërat më të vogla mund të kthehen në argumente dhe nëse na duhet shumë kohë për t’i zgjidhur, ato thjesht do të ngecin dhe ne do të kemi një humor të keq për ditë me radhë. Por kur të flini me partnerin tuaj në të njëjtën kohë, do të keni një shans të flisni për ato argumente dhe probleme dhe të sqaroheni. Në përputhje me rrethanat, kjo do t’ju ndihmojë të keni një gjumë dhe zgjim të mirë.

Mund t’ju ndihmojë të sinkronizoheni me partnerin.

Shkuarja për të fjetur në të njëjtën kohë me partnerin tuaj do t’ju ndihmojë të përshtateni së bashku, të bëheni të sinkronizuar dhe të jeni më të qetë me njëri-tjetrin. Mund të ju ndihmojë gjithashtu të shmangni acarimin e panevojshëm kur secili prej jush zgjon tjetrin për shkak të ndryshimit në kohën e gjumit, i cili mund të çojë në zgjim me humor të keq.

Kjo mund të përmirësojë shëndetin tuaj fizik.

Të flesh së bashku nuk ka të bëjë vetëm me marrëdhëniet, por edhe me performancën e trupit tuaj. Mund të ulë presionin tuaj të gjakut, të ndihmojë në fuqizimin e sistemit tuaj imunitar dhe të ndihmojë në uljen e inflamacionit.

Kjo gjithashtu mund të përmirësojë shëndetin tuaj mendor.

Shëndeti fizik nuk është e vetmja gjë që do të përmirësohet, shëndeti mendor dhe emocional do të marrë gjithashtu një nxitje. Mund të zvogëlojë ankthin dhe t’ju ndihmojë të ndiheni më të bazuar dhe të relaksuar. Përfundimisht, do të jetë më e lehtë të bisedoni me partnerin tuaj me lehtësi dhe gjithashtu do t’ju ndihmojë të përmirësoni ditën tuaj duke ju bërë të ndiheni më të lumtur. /tvklan.al

Të ngjashme