“Zgjedhorja”, Rama për herë të dytë në takim me opozitën“Zgjedhorja”, Rama për herë të dytë në takim me opozitën

16:15 07/07/2020

Mbledhja zhvillohet në orën 19:00

Një ditë pas kërkesës së depozituar për një takim të dytë me Kryeministrin Rama, kreu i qeverisë ka pranuar të diskutojë sërish me përfaqësuesit e opozitës kërkesat e kësaj të fundit për reformën zgjedhore.

Takimi do të mbahet në orën 19:00 në Kryesinë e Kuvendit dhe vjen pas atij të zhvilluar në 10 Qershor.

Dy deputetët Murrizi e Stojku të hënën paralajmëruan votën kundër në Kuvend për miratimin e ndryshimeve në Kodin Zgjedhor të 28 deputetëve opozitarë, nëse nuk pranohen kërkesat e tyre.

Opozita parlamentare kërkon ndryshimin e sistemit elektoral, hapjen e listave, vendosjen e pragut 5%,  si dhe ndalimin e koalicioneve zgjedhore.

Për votimin e Kodit Elektoral nevojiten 84 vota dhe mazhoranca është shprehur se nëse ato nuk arrihen në Kuvend, atëherë nuk përjashtohet mundësia e një kompromisi me opozitën parlamentare për të plotësuar ndonjë prej kërkesave të saj.

Tv Klan
Të ngjashme