Zyrtarja e Ministrisë: Ka pasur mësues të infektuar që ditën e parë të shkollësZyrtarja e Ministrisë: Ka pasur mësues të infektuar që ditën e parë të shkollës

18:50 23/09/2020

Kjo situatë është njësoj në të gjithë botën, ky është një viti pazakontë, sfidues dhe kërkon më shumë kujdes dhe përgjegjësi për të mbrojtur veten dhe të gjithë njerzit që duam. 

Një javë pas rifillimit të shkollës, në emisionin Rudina në Tv Klan, janë ftuar Zamira Gjini, Drejtorja e Përgjithshme e Politikave dhe Zhvillimit të Arsimit, Sportit dhe Rinisë, Ermelinda Hoxhaj gazetare e Klan Plus dhe Eneida Xhelili moderatore, ndërsa në lidhje Skype Isa Halilaj, Zv/ President i Sindikatës së Pavarur të Arsimit të Shqipërisë dhe në një lidhje direkte Bruna Laboviti,  psikologe për fëmijët.

Të ftuarit kanë folur për problematikat dhe shqetësimet që janë ngritur deri më tani.

Zamira Gjini, Drejtorja e Përgjithshme e Politikave dhe Zhvillimit të Arsimit, është shprehur se që ditën e parë të shkollës kanë rezultuar mësues me Covid-19 dhe i janë bërë tampona kolegëve apo nxënësve që kanë pasur kontakt.

Rudina Magjistari: Ka pasur disa raste të mësuesve të infektuar, cilat janë masat dhe çfarë ka ndodhur me këta mësues?

Zamira Gjini: Që në ditën e parë ne kemi pasur mësues të infektuar dhe mësues të izoluar për shkak të kontaktit me mësuesit e infektuar. Struktura shëndetësore e shkollës ka bërë tamponin për mësuesin që ka qenë i dyshuar dhe për të gjithë mësuesit e tjerë pasi kanë bërë gjurmimin, pra kë ka takuar ky mësues i infektuar.

Ata mësues që nuk janë paraqitur në shkollë, janë zëvendësuar me mësues të tjerë. Kjo nuk është e lehtë, sidomos për ata të ciklit fillor që duan mësuesin e tyre dhe gjejnë një mësues tjetër. Por këto janë kushte dhe ne kemi pasur për detyrë që t’i ofrojmë nxënësve mësuesin që të zhvillojë mësimin në ato kushte të reja. Në rast se fëmijët kanë pasur kontakt me mësuesin e infektuar, është bërë kontroll patjetër. /tvklan.al
Të ngjashme