Ministria e Bujqesise

 • Rinis dhënia me qira e tokave bujqësore në pronësi të shtetit

  Ministria e Bujqësisë ka zhbllokuar procesin e dhënies së tokave bujqësore në pronësi të shtetit me qira. Në total janë 17 mijë hektarë që do të dalin në ankand për të gjithë bizneset të cilët janë të interesuar për të investuar në sektorin e bujqësisë. Çmimi i qirasë është...
 • Financimi i fermerëve me fondet e “IPARD”

  Rreth 74 milionë Euro të dhëna nga Bashkimi Europian përmes Fondeve Ipard, shihen si një mundësi e artë për financimin e fermerëve apo bizneseve. Por rruga për të mbërritur në fazën e investimit nuk është e lehtë. “Shumë i bukur për të qënë i vërtetë, fonde të mëdha por...
 • Subvencionet 74 milionë Euro nga “Ipard”

  Në datën 10 Maj, Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural do të hapë aplikimet për subvencionet në bujqësi që vijnë nga fondet e Bashkimit Europian, pjesë e skemës IPARD. Gjatë një takimi me fermerë, ministri Niko Peleshi tha se fillimisht do të jenë në dispozcion skemat vetëm për fermat...
 • Qeveria do të japë para në dorë për fermerët

  Qeveria do të japë para në dorë për çdo fermer që mbjell produktet të përcaktuara në listën e saj dhe që arrijnë standardet e cilësisë. Në këtë listë përfshihen perimet, bimët medicinale, agrumet, vreshtaritë dhe disa lloje frutash. Sofjola Kotelli thotë se që të përfitohen këto subvencione, fermerët duhet...
 • Subvencione për fermerët që arrijnë standardet e prodhimit

  Shqipëria po zbaton një strategji të njëjtë me atë të vendeve të rajonit për të rritur prodhimin e produkteve bujqësore. Në mënyrë që standardet e cilësisë të jenë të linjës së parë dhe kostoja të jetë më e ulët, Ministria e Bujqësisë do të subvencionojë çdo kilogramë të prodhimeve...
 • STOP – EMISIONI 224 (SEZONI 2)

  Masa për abuzuesit e prerjes së druve dhe problematika e cirkut. Në emisionin e dy ditëve më parë “Stop” transmetoi pamjet e kamionëve me dru, që zbrisnin nga Linza. Inspektoriati shtetëror i mjedisit dhe pyjeve, njoftoi, se ka liruar nga puna dy punonjësit, Dashamir Koltraka dhe Ilmi Hoxha. Kryeinspektori...
 • Shqipëria rrezikohet nga gripi i shpendëve

  Gripi i shpendëve rrezikon të kthehet në Shqipëri. Sëmundja është shfaqur në disa shtete të Europës, çka ka bërë që Organizata Botërore e Shëndetit të Kafshëve, të lajmërojë Ministrinë e Bujqësisë për rrezikun potencial që i kanoset nga virusi H5N8. 9 vende të Europës kanë raportuar ngordhje të shpendëve...
 • 1 mijë fermerë nuk mund të përfitojnë nga grantet e qeverisë

  Afro 1000 fermerë nga i gjithë vendi nuk mund të jenë pjesë e përfitimeve të kredive të buta apo granteve nga qeveria për shkak se janë debitorë ndaj Agjencisë së Zhvillimit Bujqësor dhe Rural për fonde të marra më herët. Këta fermerë, në vite kanë përfituar nga skemat e...
 • Dermatoza nodulare kërcënon mijëra gjedhë. MB: Infeksioni u përhap me shpejtësi

  Dermatoza nodulare, sëmundja që ka prekur qindra krerë gjedhë në zona të ndryshme të vendit dhe çoi në pezullohet tregtimi dhe shitja e mishit të lopës dhe viçave, i ka gjetur të papërgatitur autoritetet. Ministria e Bujqësisë thotë se sëmundja u përhap me shpejtësi dhe nuk kishte kapacitete për...
 • Panariti: Ndal peshkimit në liqenin e Shkodrës

  Ministria e Bujqësisë ka urdhëruar ndalimin e peshkimit në liqenin e Shkodrës përgjatë gjithë muajit prill. Nga periudha 1 prill deri më 1 maj, asnjë peshkatar nuk mund të peshkojë në këtë liqen apo edhe të tregëtojë çdolloj peshku. Përjashtim bëjnë vetëm peshkatarët që gjuajnë ngjala me grep, të...
Emisione