Përbërësit:
gjysmë kokrre qepë
2 thelbinj hudhër
100 g domate të vogla
12 g borzilok
15 g majdanoz
150 makarona (spaghetti)
kripë
piper
pak spec djegës
2 lugë çaji vaj ulliri
600 ml ujë të ftohtë
djathë parmixhano të grirë
Përgatitja:
Presim hollë qepën, domatet, borzilokun e majdanozin dhe i vendosim në një tigan të thellë. Shtojmë makaronat, kripë dhe piper sipas dëshirës, pak spec djegës, vajin e ullirit dhe më pas ujin.
I ziejmë për rreth 2 minuta me zjarr të lartë duke i përzier dhe kur makaronat të jenë zbutur mjaftueshëm dhe të jenë zhytur në ujë, i mbulojmë me kapak dhe e ulim zjarrin, duke i lënë që të ziejnë ngadalë.
I heqim makaronat nga zjarri kur të kenë pirë ujin dhe të ketë ngelur një lëng i trashë si salcë.
Vendosim makaronat në pjatën që do t’i servirim, lart i shtojmë një gjethe borzilok për zbukurim dhe djathë parmixhano të grirë sipas dëshirës. /tvklan.al