pollo-cocoPërbërësit për 4 persona:

500 gr gjoks pule

½ arrë kokosi

1 lugë lëng limoni

1 thelbi hudhër

1 spec djegës të kuq

1 lugë sheqer të ngjyrosur

1 lugë xhenxhefil

½ lugë koriandër pluhur

vaj për skuqje

kripë

Përgatitja:

Ziejmë pulën në ujë të kripur.

Shtypim tulin e arrë kokosit deri sa të përftojmë një masë si pure.

Lartë i shtojmë lëngun e limonit, hudhrën e grirë, koriadrën dhe specin djegës, e spërkasim me sheqer dhe xhenxhefil dhe të gjithë këtë masë e bashkojmë mishin.

Skuqim pulën në vaj të nxehtë derisa të marrë ngjyrë të artë.

Pasi të jetë skuqur kujdesemi që mishin, me anë të një letre kuzhine ta thajmë nga vaj i tepër dhe e servirimin me sallatë sipas dëshirës.

tvklan.al/e.k