kredi

 • Çelen aplikimet për kreditë e buta

  Të gjitha familjet që nuk kanë një apartament dhe nuk kanë të ardhura të mjaftueshme për të përballuar kreditë me kushtet e tregut, mund të përfitojnë nga kreditë e buta të ofruar nga Bashkia e Tiranës. Procesi ka startuar në të gjitha njësitë administrative, ku edhe të interesuarit mund...
 • “Luftë” kundër euros në Shqipëri, bankat: Interesa më të ulëta nga depozitat dhe kredi më të shtrenjta

  Nismat për ndalimin e përdorimit të euros, të cilat do të hyjnë në fuqi në muajin Qershor, do të japin më pak interes për depozitat në valutë, ndërsa do të rritet kostoja e kredisë në monedhë të huaj. Spiro Brumbulli, Sekretar i Përgjithshëm i Shoqatës së Bankave, thotë se...
 • Kredi ne euro? Në Qershor më e shtrenjtë

  Kush kërkon që të marrë një kredi në monedhën euro, interesi për të do të jetë më i lartë që nga muaji qershor. Banka e Shqipërisë nisi zbatimin konkret të paketës së deeurizimit.  Pas mbledhjes së Këshillit Mbikëqyrës, guvernatori i bankës qendrore deklaroi se janë marrë një sërë vendimesh...
 • Toka fillon të jetojë me kredi

  2 Gushti shënon datët kur Toka fillon të jetojë më kredi. Kjo ndodh sepse planeti nuk ka kapacitete të sigurojë banorët e vet. Në vetëm 7 muaj për të vazhduar të pimë, të hamë, të ngrohemi të udhëtojmë ne duhet të shkatërrojmë ekosistemet dhe të prishim aftësinë e tyre...
 • Bie me 260 mln dollarë kredia për ekonominë

  Kredia për ekonominë ka rënë në nivelet më të ulëta të dy viteve të fundit. Të dhënat e Bankës së Shqipërisë për muajin qershor të këtij viti, tregojnë një ngushtim të dhënies së financimeve nga bankat me 260 milion dollarë krahasuar më një vit më parë. (grafik) Rënia më...
 • Nis falimentimi për 7 nga 35 kreditorët e këqinj, rriten kreditë e humbura

  Banka e Shqipërisë ka nisur falimentin për 7 kompani që kanë pjesën më të madhe të tortës së kredive të këqija. Në raportin vjetor të mbikëqyrjes thuhet se nga 35 korporata të cilat kanë 650 milion dollarë hua me probleme në banka, 7 prej tyre nuk kanë mundur dot...
 • Bashkia çel kreditë e buta

  Bashkia e Tiranës ka çelur sërish projektin e kredive të buta. Aplikimi bëhet në njësitë administrative dhe përfitues do të jenë 1 mijë çifte të reja. “Nga sot çdo qytetar i Tiranës që plotëson kriteret ku ne targetojmë kryesisht familjet e reja, mund të shkojë pranë njësive administrative dhe...
 • 750 milionë euro kredi jashtë vendit

  Kursimet e shqiptarëve janë duke ikur me shpejtësi jashtë vendit, por këtë herë në formë kredie. Mungesa e alternativave të investimeve ka shtuar prirjen e bankave për të dhënë hua për bizneset e huaja. Në fund të shkurtit, kredia për jo- rezidentët arriti në 102 miliardë lekë ose 750...
 • Notë “kaluese” për të marrë kredi

  Si në çdo vend tjetër perëndimor, çdo individ në Shqipëri do të ketë historikun e tij financiar. Një projekt i Berzh, Bankës Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim ka nisur të diskutohet me Bankën e Shqipërisë dhe ato tregtare. Qëllimi kryesor është ngritja e një byroje me kaptial privat, e...
 • Bankat ulin besimin te biznesi

  Kushtet për miratimin e një kredie janë shtrënguar ndjeshëm, sidomos për bizneset e mëdha. Banka e Shqipërisë ka vërejtur në raportin e aktiviteti kreditues, pesimizmin e bankave për të besuar “të mëdhenjtë”. Ky fenomen vjen si pasojë e rritjes së kredive të këqija, pikërisht në linjën e korporatave të...
 • Tkurret kredia e re për ekonominë

  Kredia për ekonominë vazhdon të pësojë rënie. Në muajin tetor jo vetëm që nuk pati një zgjerim të portofolit të kredisë, por ka ndodhur fenomeni i rënies së huave totale që japin bankat. Krahasuar me muajin shtator, ky portofol u ngushtua me 60 milion dollarë. Në strukturën e dhënies...
 • Bonot e Thesarit kapin interesa rekord

  Interesat e bonove të Thesarit ka filluar një cikël rritje, duke arritur rekordin e këtij viti në 3.02%.  Si pikë përqindje, ndryshimi mujor i fitimeve që do të marrin bankat dhe individët që investojnë në bono është afro 1%, duke e shënuar një rritje të menjëhershme. Ekspertët e shpjegojnë...
 • Kreditimi i dobët i ekonomisë, BSH: Totali i huasë shënoi rënie në Shtator

  Totali i kredisë në ekonomi shënoi ulje me afro 1 miliardë lekë në muajin Shtator të këtij viti, krahasuar me muajin Gusht. Rikthimi i kësaj rënie me baze mujore, vjen pas rritje së lehtë që njohu kreditimi në ekonomi në muajin Gusht. Sipas statistikave të publikuara nga Banka e...
 • Kreditimi në ekonomi në vendnumëro

  Kreditimi i ekonomisë nga bankat vazhdon të jetë pothuajse në ngërç duke qëndruar në të njëjtat nivele prej dy vitesh. Statistikat e fundit të Bankës së Shqipërisë tregojnë se pavarësisht lehtësirave monetare të ofruara nga Banka Qendrore për uljen e normës bazë të interesit, kredia në Gusht krahasuar me...
 • Tiranë/Merrnin kredi me ID false, arrestohet çifti i të rinjve

  Dy të rinj kanë përfunduar në pranga të policisë, pasi kanë përfituar kredi duke falsifikuar dokumentet e identitetit. Në sajë të operacionit të koduar “Përfituesi” është bërë e mundur kapja dhe arrestimi i dy të rinjve, përkatësisht: Ergys Çekani, 24 vjeç, banues në Tiranë dhe Miranda Dashhana, 23 vjeçe, banuese...
 • Shtohet rreziku i kredive me probleme tek bizneset

  Rreziku i kredive me probleme në banka u shtua në gjysmën e parë të këtij viti. Sipas një raporti të Bankës së Shqipërisë, për periudhën Janar – Qershor 2016, rezulton se raporti i kredive me probleme arriti në 20 përqind në këtë periudhë, nga 18.2 përqind që ishte në fund...
 • FMN miraton kredinë për Shqipërinë

  Fondi Monetar Ndërkombëtar ka miratuar kredinë prej 330.9 milionë eurove për qeverinë shqiptare. Zyrtarizimi i saj i hap rrugë disbursimit të menjëhershëm të një fondi prej 26,4 milionë euro. Përmes një njoftimi zyrtar, FMN bëri të ditur se kredia do të përdoret për të mbështetur programin e reformave të qeverisë....
 • Pezullohen kreditë e buta për të pastrehët

  Dyshimet se me kreditë e buta për të pastrehët është abuzuar kanë bërë që Enti Kombëtar i Banesave të pezullojë aplikimet për përfitimin e këtyre kredive në të gjitha njësitë vendore. Pezullimi do të zgjasë plot një vit. Personat që rezultojnë se kanë përfituar kredi në mënyrë të padrejtë,...
Emisione