Racione rose ose pate 4 – 5
Vaj ose gjalpë 4 – 5 lugë gjelle
Miell 1 lugë gjelle
Qepë 1 kokërr
Salcë 1 lugë gjellë
Kripë
Koper ose moskos
Hidhra dhe uthëll sipas dëshirës
Përgatitja:
Kjo gjellë zakonisht përgatitet me pata të reja (biba) ose me rosa të reja (rika), të cilat pasi pastrohen dhe përcëllohen mirë, priten në racione dhe ziejnë. Pastaj vendosen në tavë dhe veç përgatitet qulli. Për këtë me vaj apo gjalpë kaurdiset qepa, shtohet pak miell, salcë, spec, piper i zi dhe më pas shtohet lëngu i patës apo rosës. Lihet të marrë valë i hidhet koper ose moskos dhe më pas iu hidhet racioneve të tavë. Pas këtij procesi tava futet në furrë. Shërbehet me lëngun e vet, me perime sote ose të skuqura. Sipas dëshirës në vend të koprës mund t’i hidhen hudhra të shtypura.
tvklan.al